24Genetics logotyp

Vad är personlig medicin?

Personlig medicin, även kallad individualiserad medicin eller genomisk medicin, är en där genetisk, biologisk och miljöinformation från en specifik patient används för att förebygga, diagnostisera och behandla deras sjukdom.

Traditionell medicin försöker mekanisera processen att ta hand om patienter genom att gruppera dem enligt tillgänglig klinisk information. Därifrån följs standardiserade protokoll med liten variation mellan en patient och en annan. Detta uppnår stor produktivitet och effektivitet i makrohanteringen av patienter, men ibland är detta inte det bästa alternativet för den specifika patienten.

Varför ska patienter behandlas med individualiserad medicin?

Ingen är medveten om att vi inte känner likadant för mat eller vissa mediciner. Vid många tillfällen ligger den skillnaden i våra gener. För närvarande är genetiska variationer kända att när vi har dem predisponerar oss för vissa mediciner som inte känns bra för oss, eller att den optimala dosen som vi bör ges inte är densamma som den som vanligtvis ges på ett generellt sätt. Eftersom denna information finns, och att den är ekonomisk att få tag på, finns det ur vår synvinkel ingen anledning att inte använda den.

I stort sett är effektiviteten i praktiken av medicin huvudsakligen baserad på två variabler:

- vetenskaplig kunskap om sjukdomen och dess behandlingar

- information om patienten

Naturligtvis finns det många fler variabler som tillgång till olika behandlingar och diagnostiska verktyg. Men på historisk nivå är dessa två variabler de som bestämmer utvecklingen av effektivitet i medicinens värld. Ju mer medicin vår kliniska tjänst kan och ju mer den vet om oss, desto bättre kommer vi att göra det.

Varför används inte personlig medicin?

Från denna punkt, beroende på den kliniska tjänsten, försäkringen och sjukhuset, bestäms det genom protokoll vilka diagnostiska tester som görs på patienten (blodprov, plåtar, undersökningar, PET, CT ...) enligt kostnadspolicyn som försäkringsbolag har normalt. Vår uppfattning vid det här laget är att en stor del av det medicinska/sjukhussamhället har blivit föråldrat.

De första åren efter att det mänskliga genomet först avkodades 2003, kostade alla genetiska tester över 20.000 200 euro och forskare visste inte ens så väl vad de skulle göra med denna information. Idag för mindre än XNUMX € kan du få mycket mycket relevant information när du fattar de mest lämpliga besluten för patienterna. Vilka mediciner man ska ge och vilka inte, vilken evolution är mest sannolikt för att kunna stoppa den i tid och mycket mer. Tusentals euro spenderas för närvarande på olika tester som passar perfekt in i deras industrialiserade protokoll för att få det största antalet patienter på kortast tid, och många läkare som skulle vilja kunna använda dessa verktyg har sina händer knutna av försäkring eller resultaträkning för ett visst sjukhus.

Hur kan jag bli behandlad med personlig medicin eller genommedicin?

Personlig medicin finns där, precis runt hörnet, jag vet inte hur länge vi ska behöva vänta på att det ska bli standard, men det är något som kommer. För när vi ser utvecklingen av de som har behandlat individuellt kommer vi att vilja ha det för oss själva.

Exome-sekvensering har gått från att kosta tiotusentals till mindre än tusen. Det är en analys som görs en gång i livet, och med GenPatrol-tjänsten kommer vi att ha relevant information till hands när vetenskapen utvecklas. Idag är det det mest lämpliga kvalitetsprisverktyget för personlig medicin.

Med informationen som vi ger dig i våra tester kommer vi att kunna se vår predisposition för ett stort antal droger som hittills skjutits ner till oss. Med informationen som vi ger dig i våra tester kan vi gå in i en värld av personlig medicin genom ytterdörren. Vi kommer att kunna fokusera förebyggande medicin på var vi är mest benägna att bli sjuka och därmed ha tidiga diagnoser som enligt otaliga studier multiplicerar mellan X5 och X10 möjligheterna till läkning.

Det är möjligt att vår försäkring inte täcker denna typ av genetisk analys, så det är upp till var och en av oss att bestämma i vilken utsträckning vi vill investera i vår hälsa.

Hur kan det hjälpa oss att sekvensera vårt DNA?

Ur förebyggande synvinkel kommer vi med vår genetiska karta att kunna veta vilka sjukdomar vi är mer utsatta för och därför kommer vi att kunna vara mer uppmärksamma och därmed uppnå en tidig diagnos som multiplicerar mellan 5 och 10 chanserna att överleva.

 

Bibliografi:

*1 https://www.cancer.gov/espanol/publicaciones/diccionario?cdrid=741769

Diabetes och genetik

Typer av diabetes Diabetes är en kronisk metabol sjukdom som indikerar att glukosnivån i blodet är mycket hög och att den över tid urholkar system och organ som njurar eller blodkärl (1). Det finns 2 typer av...

läs mer

Genetik och Alzheimers

Alzheimers är en av de vanligaste neurodegenerativa sjukdomarna i världen. Från och med det sjätte decenniet av livet börjar risken att multiplicera (1). Det är en progressiv sjukdom, för närvarande utan botemedel, som yttrar sig främst i problem med ...

läs mer

Bröstcancer och genetik

Inom onkologins värld är bröstcancer kanske en av de mest kända cancerformerna, möjligen för att den är den mest diagnostiserade i världen (1). Befolkningens åldrande, en av de viktigaste konsekvenserna av välfärdssamhället, eller den största ...

läs mer

Genetik och hudvård

Var och en av kroppens delar har ett direkt samband med dina gener. En av dem är huden, ett organ som behöver få näring och vårdas. I vår hud lever en hel uppsättning bakterier i samklang (1), tack vare vilka detta organ förvärvar olika ...

läs mer

Genetik kan hjälpa dig att få friskare avkommor

För närvarande när vi överväger ett reproduktionsprojekt kan en genetisk kartläggning förhindra många ärftliga genetiska sjukdomar hos våra avkommor. Vi pratar om ett mycket ekonomiskt test som även det enda som behövs är vårt ...

läs mer

24 Genetiska tester

Det är förståeligt att du känner dig överväldigad av de många genetiska tester som finns. Kanske är du en mycket aktiv person och du ägnar en stor del av din fritid åt sport, men dessutom kan du vara intresserad av att i detalj veta ursprunget till din ...

läs mer
Kvalitet på 24Genetics genetiska test

Kvalitet på 24Genetics genetiska test

För 24Genetics är den viktigaste delen av vår aktivitet kvaliteten på den service vi erbjuder våra kunder och som i förhållande till tester bygger på: hur vi samlar in prover, deras sekvensering och "intelligens" som används i. ..

läs mer

24Genetik och datasekretess

PERSONLIGHET Genetiska analyser erbjuder mycket känslig information om aspekter relaterade till vår hälsa, såsom benägenhet att drabbas av vissa typer av sjukdomar. Av denna anledning är det få ämnen som är så känsliga i förhållande till integritet som ...

läs mer
0
    0
    Varukorg
    din vagn är tom