24G logotyp

Vanliga frågor

DNA- och genetikprov, vanligaste frågor och svar

Om frakt- och hämtningsprocessen

Hur lång tid tar det att få mina rapporter?

Du kommer att få ett e -postmeddelande med dina rapporter inom 3 till 6 veckor efter att du har registrerat ditt prov på vår webbplats.

 

När får jag paketet för att göra mitt test?

Vi skickar ditt kit till den adress du angav i begäran. Vi gör det inom 24 till 72 timmar från inköpsdatumet.

 

Jag har redan gjort mitt test. Hur skickar jag paketet till dig?

För att returnera satsen behöver du bara registrera den här och välj ett av dessa två alternativ:

 • Postfrakt. Om du har ett portoadresserat kuvert i kitboxen med adressen till 24Genetics, släpp det bara i valfri brevlåda.
 • Schemalägg en upphämtning. Om ditt kit inte har ett stämplat kuvert, välj alternativet för att schemalägga en samling så skickar vi instruktionerna för att samla provet.

 

Kan jag skicka mitt kit från en annan adress än adressen där jag fick det?

Svaret är ja. Du behöver bara ange upphämtningsadressen när du registrerar ditt kit här.

Om försändelsen kommer från Spanien behöver du bara sätta in provet och kopian på det undertecknade formuläret i valfri brevlåda. Gör det inuti kuvertet stämplat med adressen till 24Genetics som du hittar i ditt kit.

 

Kan jag köpa ett presentgivande DNA-kit och skicka det till vilken adress som helst?

Ja, du måste bara ange adressen där paketet ska levereras. Spara det ordernummer som du kommer att få i bekräftelsemeddelandet. Du behöver den för att ställa frågor om din beställning.

 

Skickar du satsen till något land?

Ja, du kan beställa den från var som helst i världen. Se bara till att skriva hela leveransadressen. Om du måste gå igenom tullen behöver vi bara ge oss ditt identifikationsnummer för att skapa nödvändig dokumentation.

 

Vad kostar frakten?

Expressleverans med upphämtning är gratis för beställningar över € 249. För order med lägre belopp är kostnaden 25 €. I Spanien är alla försändelser gratis.

 

Vilken information måste jag lämna för att ta testet?

Du behöver bara tillhandahålla nödvändiga uppgifter för försändelsen och, i förekommande fall, insamlingen av satsen. Dessa är: namn och efternamn, telefonnummer och adress.

 

Måste jag gå till dina kontor eller till en specifik plats för testerna?

Nej. Satsen levereras hem till dig och testet görs också hemma väldigt enkelt. Du kan se här detaljerade instruktioner om hur du använder satsen.

 

Måste jag behålla provet under särskilda förhållanden innan jag skickar tillbaka det?

Röret där provet deponeras innehåller en stabiliserande vätska som kan bevara provet i 3 månader. För att undvika att denna period kan användas, rekommenderar vi att du samlar in provet när du har bestämt datumet då du ska göra försändelsen.

 

Kan jag begära en retur om jag köpte satsen av misstag?

Du kan returnera satsen och hela beloppet återbetalas, med rabatt på fraktpriset och kostnaden för det levererade paketet. Naturligtvis, så länge som returen begärs innan sekvensen av provet. Returen kommer att göras med det ursprungliga betalningssättet inom de närmaste 21 arbetsdagarna efter bekräftelse av vår kundtjänst. Om din DNA-sekvensering har påbörjats kan beloppet inte återbetalas. I det här fallet kommer de kontrakterade rapporterna naturligtvis att levereras till dig.

 

Hur kan jag begära återbetalning?

För att behandla din retur, vänligen kontakta kundtjänst via e -post [e-postskyddad]

 

 

Om betalningsmetoder och kostnader

 

Vilka betalningsformer kan jag använda?

I Europeiska unionen kan du betala med kreditkort, Paypal eller banköverföring. I Spanien kan du förutom dessa metoder också betala kontant vid leverans. I resten av världen kan du betala med kreditkort och via Paypal.

 

Kan jag betala i delbetalningar?

Nej, vi har för närvarande inte uppskjuten betalning.

 

I vilken valuta görs betalningen?

Betalning sker i euro. Förutom i Mexiko, USA och Kanada, vilket görs i amerikanska dollar. Och i Storbritannien görs det i pund.

 

Hur mycket kostar frakten?

Vid köp över € 249 är frakt och samling gratis överallt i världen. För köp mindre än det beloppet har det en kostnad på € 25 som inkluderar frakt och hämtning. I Spanien är frakt och hämtning alltid gratis, oavsett beloppet på köpet.

 

Om våra genetiska tester

 

Gör du faderskapstester?

Nej. På 24Genetics gör vi inte den typen av tester.

 

Används dina rapporter för att diagnostisera sjukdomar?

Våra rapporter är förebyggande. Det beror på att de bara tar hänsyn till en del av den genetiska informationen (cirka 700.000 3.200 genetiska markörer av totalt XNUMX XNUMX miljoner). Om du vill bekräfta eller utesluta en specifik sjukdom bör du kontakta ett kliniskt laboratorium.

 

Utför du Exome och Genome sekvensering?

Ja. Om du är intresserad av dessa alternativ, vänligen kontakta vår kundtjänst ([e-postskyddad]) så att de kan informera dig.

 

Kan jag välja de två rapporter som jag föredrar i Pack Ancestors + 2 -rapporterna?

Ja, du måste bara välja vilka två rapporter du vill få, förutom förfäderna, när du gör din beställning. De tre rapporterna blir lika kompletta som om du köpte dem individuellt.

 

Vad innehåller allt i ett -paketet?

Allt i ett -paketet är vårt mest kompletta paket, eftersom det innehåller våra sju kompletta rapporter. Förfäder, hälsa, hudvård, talang och personlighet, sport, näringslära och farmakogenetik.

På samma sätt kommer du att kunna ha rådatafilen för din sekvensering och en gratis 70-minuters telefonkonsultation så att du kan klargöra alla tvivel som kan ha uppstått när du läser dina rapporter.

 

Kan en minderårig testas för genetik?

Ja, vi kan testa minderåriga. Med det enda kravet att få den dokumentation som krävs för detta fall (identitetshandling av den minderårige, familjebevis eller motsvarande) i vår post [e-postskyddad].

 

Kan testet utföras på en 0-3-årig bebis?

Ja, i det här fallet måste du ange det för oss i kommentarerna i beställningen för att förbereda ett speciellt kit som underlättar insamlingen av provet. Och dessutom får du nödvändig dokumentation (identitetshandling för den minderårige, familjebevis eller motsvarande) i vårt brev [e-postskyddad].

 

Kan det genetiska testet utföras på en äldre person?

Ja. I det här fallet skulle vi behöva att du anger det för oss i orderkommentaren för att förbereda ett speciellt kit för att underlätta insamlingen av provet.

 

Finns det några kontraindikationer hos gravida kvinnor?

Nej. Rapporterna kommer inte att variera.

 

Jag är förkyld. Kan jag bli testad eller kan det påverka mina genetiska resultat?

Det är inga problem att ta provet. Infektiösa processer påverkar inte resultaten, eftersom detta genetiska test inte är riktat mot virus eller bakterier.

 

Kan förfäderrapporten hjälpa mig att hitta mina släktingar?

På 24Genetics erbjuder vi inte denna information som sådan. Men med någon av dina rapporter har du möjlighet att ta emot rådatafilen för din sekvensering (rådata) som du kan ladda upp till andra plattformar som erbjuder denna tjänst.

 

Jag köpte min rapport från ett annat företag (Ancestry, MyHeritage, 23andme, DNAFit ...). Kan jag få 24Genetics -rapporterna med mina rådata?

Ja, du kan köpa dem här. Mängden egenskaper som du kommer att få i våra rapporter beror på data som din Raw Data -fil innehåller, eftersom varje företag kan innehålla olika uppgifter.

 

Om genetik

 

Vad kan jag lära mig av ett genetiskt test?

Du kommer att få värdefull information, till exempel din tendens eller benägenhet att drabbas av vissa patologier, vilken diet är mer sannolikt att fungera för dig eller vilka vitaminer som dina gener säger att din hud behöver. Att veta mer och bättre om din kropp hjälper dig att ta hand om din hälsa och ditt välmående mer effektivt. Naturligtvis påverkar många andra yttre och miljöfaktorer eller vanor din kropps funktion eller att du kanske eller inte lider av en patologi. I alla fall är våra tester förebyggande och inte diagnostiska. Om du vill ha ett diagnostiskt test måste du gå till ett kliniskt laboratorium.

 

Vad utvinns från saliv?

Detta är en av de mest upprepade frågorna. DNA extraheras från ackumulerade celler och det kommer från vävnaderna som kantar insidan av din mun. Utvinningen av genetisk information från DNA-provet är vad som kallas sekvensering.

 

Är det möjligt att hålla med om mina genetiska resultat?

Per definition är den information dina celler ger oss unik och obestridlig. Nu är genetik inte allt vad gäller din kropp, miljöfaktorer spelar också en viktig roll beroende på vilken egenskap vi analyserar. Dina gener kan säga att du löper hög risk för akne, men har aldrig lidit av det tidigare. Anläggningen att drabbas av akne, i detta fall, är betingad av andra faktorer som vädret, staden där du bor, din kost eller dina hudvårdsrutiner, bland andra. Därför beror vår hälsa på summan av genetik och miljö.

 

Om andra ämnen

 

Kan jag köpa något paket och göra en del av rapporterna för mig själv och en annan del för någon annan?

Det här är inte möjligt. Varje 24Genetics -paket innehåller ett enda provtagningssats. Så ett paket är nödvändigt för varje person som vill skaffa rapporterna. Oavsett antalet rapporter du har kontrakterat. I varje förpackning kan det bara finnas ett enda perfekt identifierat prov.

 

Vad är rådata?

Raw Data (översatt från engelska: raw data) är termen som vanligtvis används för att prata om datafilen som erhålls efter sekvensering av ditt DNA -prov. Med andra ord är det den genetiska informationen som vi har fått från ditt prov utan att ha utsatt den för de exklusiva algoritmer som utvecklats av 24Genetics, som producerar rapporter som är begripliga för någon. På 24Genetics erbjuder vi dig dessa uppgifter så att du kan begära specifika rapporter eller analyser från andra företag, laboratorier eller genetiker om du vill.

 

Kan jag få mina rådata?

Självklart. Du behöver bara be det från vårt kundserviceteam ([e-postskyddad]) och vi skickar dig dina rådata utan extra kostnad för dig.

 

Vilken process går mina rådata igenom när jag begär att de ska skickas till mig?

Rådatafilen för varje klient utsätts för en strikt kvalitets- och filtreringsprocess innan den skickas. Kom ihåg att den här filen innehåller mycket privat personlig information. Det är viktigt att förvara den på en säker plats. Om du öppnar filen ser du att den består av olika kolumner:

  • #Rsid: är talet som definierar en mänsklig variation.
  • Chr: betyder kromosom och inkluderar dina DNA: s olika kromosomer, både somatiska och sexuella.
  • Position: är den specifika plats som varje genetisk markör intar i DNA (GRCh37).
  • Genotyp / Ind: refererar till genotyperna i ditt DNA (A, C, T, G), samt infogningar och raderingar (I, D).

Dessa data kan vara komplexa för dig, men en genetiker kommer att kunna dra slutsatser av denna information.

 

Har du en portal eller app där jag kan komma åt mina rapporter?

För din datas säkerhet har vi inte din information online. Vi påminner dig om att när ditt prov kommer fram blir det en kod för att garantera din cybersäkerhet och anonymitet. På 24Genetics säkerställer vi din integritet och vi säljer inte dina uppgifter till tredje part, något som är vanligt i andra företag inom sektorn.

 

Vad bygger dina rapporter på?

Var och en av funktionerna som publiceras i våra rapporter är baserade på vetenskapliga publikationer som validerats och analyserats av ett stort multidisciplinärt team. Vi verifierar varje parameter en efter en för att säkerställa bästa möjliga vetenskapliga stöd.

 

Vem analyserar mina genetiska data?

När ditt DNA har sekvenserats, filtreras och analyseras dina genetiska data av ett utvalt tvärvetenskapligt team av bioinformatik, genetiker och läkare som uteslutande ägnar sig åt denna funktion.

 

Var är dina labb?

Våra laboratorier finns i Europeiska unionen.

 

Kan jag begära att du tar bort mina data från dina system?

Varje klient kan när som helst begära radering av sina genetiska data. Om högst två veckor löser vi din förfrågan. Om du när som helst vill begära radering av dina data, kom ihåg att ha dina rapporter väl sparade och be din Raw Data -fil från oss, eftersom vi inte längre kommer att ha dem och vi inte kommer att kunna skicka dem till dig igen .

 

Utforskar du mina data?

De utredningar som kan göras både internt och samarbeten med forskningsplattformar görs alltid anonymt och med uttryckligt medgivande från uppdragsgivarna.

 

Utför du genetisk rådgivning?

Ja. För var och en av de inhämtade rapporterna erbjuder vi en gratis 10-minuters rådgivning via telefon med en genetiker från 24Genetics, där du kan klargöra eventuella tvivel som kan ha uppstått när du fick dina rapporter. (Endast för Spanien och Latinamerika)

Dessutom kontaktas alla kunder som kontrakterar vår hälsorapport efter köpet, innan sekvensering och analys av deras data, för att förklara alla egenskaper hos testet, samt för att lösa eventuella tvivel i processen. Vad vi vill är att du ska veta exakt vad du köper och se till att det uppfyller dina förväntningar. (Endast för Spanien)

 

Någon annan fråga? kontakt

0
  0
  Varukorg
  din vagn är tom