Vanliga frågor

DNA- och genetiktest, vanligaste frågorna och svaren

Om frakt- och hämtningsprocessen

 

Hur lång tid tar det att få mina rapporter?

Du kommer att få ett e-postmeddelande med dina rapporter inom 3 till 6 veckor från det att vi tar emot ditt prov på våra kontor.

 

När får jag mitt testkit?

Vi skickar ditt kit till den adress du angav i din förfrågan. Vi kommer att göra detta inom 24-72 timmar från inköpsdatumet.

 

Jag har redan gjort mitt test. Hur skickar jag kitet till dig?

För att returnera satsen, registrera det här och välj ett av dessa två alternativ:

 • Utskick av vykort. Om du har ett frimärkt, självadresserat fraktkuvert för 24Genetics i kitboxen, lägg det i valfri postbox.
 • Boka en hämtning. Om ditt kit inte har ett frimärkt kuvert, välj att boka en upphämtning, så skickar vi instruktioner för provupphämtning.

 

Kan jag skicka mitt kit från en annan adress än adressen där jag fick det?

Svaret är ja. Ange bara hämtningsadressen när du registrera ditt kit här.

Om du skickar från Spanien behöver du bara lämna provet och kopian av det undertecknade formuläret i en postbox. Gör detta i det självadresserade kuvertet stämplat med 24Genetics-adressen som du hittar i ditt kit.

 

Kan jag köpa ett DNA-kit som present och skicka det till valfri adress?

Ja, ange adressen där du vill att satsen ska levereras. Behåll ordernumret som du får i bekräftelsemailet. Du behöver den för att ställa frågor om din beställning.

 

Skickar du kitet till något land?

Ja, du kan beställa från var som helst i världen. Se bara till att skriva hela leveransadressen. Sedan, om tullklarering krävs, behöver vi bara ditt ID-nummer för att generera nödvändig dokumentation.

 

Vilken information måste jag lämna för att göra testet?

Du behöver bara tillhandahålla nödvändiga uppgifter för försändelsen och, vid behov, insamlingen av satsen. Dessa är namn och efternamn, telefon och adress.

 

Måste jag gå till ditt kontor eller en specifik plats för att testa?

Nej. Vi levererar kiten hem till dig och du kan göra testet hemma på ett enkelt sätt. du kan se här. detaljerade instruktioner om hur du använder satsen.

 

Måste jag förvara provet under särskilda förhållanden innan jag skickar tillbaka det?

Röret med provet innehåller en stabiliserande vätska som kan bevara provet i 3 månader. Men för att undvika att använda denna period rekommenderar vi att du hämtar provet när du har bestämt när du ska skicka tillbaka det.

 

Kan jag begära återbetalning om jag köpte satsen av misstag?

Du kan returnera kitet, så återbetalar vi det totala beloppet minus fraktkostnaden och kostnaden för det levererade kitet. Du måste dock begära återbetalning innan du sekvenserar provet. Vi kommer att göra återbetalningen med den ursprungliga betalningsmetoden inom 21 arbetsdagar efter bekräftelse från vår kundtjänst. Om sekvenseringen av ditt DNA har påbörjats är ingen återbetalning möjlig. I det här fallet kommer naturligtvis de avtalade rapporterna att levereras till dig.

 

Hur kan jag begära retur?

För att behandla din retur, tveka inte att kontakta kundtjänstteamet via e-post på info@24genetics.com.

 

 

Om betalningsmetoder och kostnader

 

Vilka betalningsmetoder kan jag använda?

I Europeiska unionen kan du betala med kreditkort, Paypal eller banköverföring. I resten av världen kan du betala med kreditkort och Paypal.

 

Kan jag delbetala?

Beroende på geografiskt område erbjuder vi räntefria uppskjutna betalningar via Paypal.

 

I vilken valuta görs betalningen?

Betalning görs i euro, förutom i Mexiko, där den görs i mexikanska pesos. USA och Kanada, där den är gjord i amerikanska dollar; och i Storbritannien, där betalning sker i pund.

 

Vad kostar frakten?

Leveransen av satsen till din adress är alltid kostnadsfri. Leveranstider är mellan 24 och 72 timmar, beroende på vilket område i världen du befinner dig.

När det gäller returen av provet till 24Genetics finns det två möjliga fall:

– Om orderbeloppet är lika med eller större än 249€, är leveransen av provet tillbaka till 24Genetics också gratis.

– Om orderbeloppet är mindre än 249€, kostnaden beror på världens område varifrån du skickar provet till 24Genetics:

  • Från USA och Spanien (förutom Kanarieöarna, Ceuta och Melilla): du kan skicka den gratis via ditt lands posttjänst.
  • Från Europeiska unionen, Storbritannien, Kanarieöarna, Ceuta och Melilla: Vi skickar en kurir för att hämta den för 29€.
  • Från Mexico: Vi skickar en kurir för att hämta den för 19€.
  • Från resten av världen: Vi skickar en kurir för att hämta den för 49€.

Du kan också göra försändelsen med hjälp av ditt val, med kostnaderna på din bekostnad.

I alla fall informerar vi dig om att du alltid kommer att se dina specifika fraktalternativ, beroende på området där du befinner dig, innan du checkar ut. Och när du har registrerat din beställning på vår hemsida kommer du att få ett e-postmeddelande med specifika instruktioner för att hantera leveransen av ditt prov till 24Genetics.

 

Om våra genetiska tester

 

Gör du faderskapstester?

Nej. På 24Genetics utför vi inte den här typen av test.

 

Fungerar dina rapporter för att diagnostisera sjukdomar?

Våra rapporter är förebyggande eftersom de bara tar hänsyn till en del av den genetiska informationen (cirka 700,000 3.2 genetiska markörer av totalt XNUMX miljarder). Om du vill bekräfta eller utesluta en specifik sjukdom bör du kontakta ett kliniskt laboratorium.

 

Utför du Exome och Genome-sekvensering?

Ja, om du är intresserad av dessa alternativ, vänligen kontakta vår kundtjänst (info@24genetics.com) så att de kan informera dig.

 

Kan jag välja de 2 rapporterna jag föredrar i Ancestry Pack + 2 rapporter?

Ja, du måste välja vilka 2 rapporter du vill få, förutom Ancestry-rapporten, när du gör din beställning. De 3 rapporterna blir lika kompletta som om du köpte dem individuellt.

 

Vad innehåller allt i ett-paketet?

Allt i ett-paketet är vårt mest kompletta paket, eftersom det innehåller våra 7 omfattande rapporter. Anor, Hälsa, Hudvård, Talang och personlighet, Sport, Nutrigenetik och Farmakogenetik.

Du kommer också att kunna ha rådatafilen för din sekvensering och en gratis 10-minuters telefonkonsultation så att du kan klargöra alla tvivel som kan ha uppstått när du läser dina rapporter.

 

Kan det genetiska testet utföras på en minderårig?

Ja, vi kan testa minderåriga. Det enda kravet är att få den erforderliga dokumentationen för detta fall (identifikationsdokument för den minderårige, familjebevis eller motsvarande) i vår post info@24genetics.com.

 

Kan testet utföras på en bebis från 0-3 år?

Ja, i det här fallet skulle vi behöva att du anger det i beställningens kommentarer för att förbereda ett speciellt kit som underlättar insamlingen av provet. Dessutom skulle vi behöva få den nödvändiga dokumentationen (barnets identitetshandling, familjebevis eller motsvarande) i vår e-post info@24genetics.com.

 

Kan det genetiska testet göras på en äldre person?

Ja, i det här fallet skulle vi behöva att du anger det i beställningens kommentarer för att förbereda ett speciellt kit för att underlätta insamlingen av provet.

 

Finns det några kontraindikationer för gravida kvinnor?

Nej. Rapporterna kommer inte att variera.

 

Jag är förkyld. Kan jag ta testet, eller kan det påverka mina genetiska resultat?

Det är inga problem att ta provet. Infektiösa processer påverkar inte resultaten eftersom detta genetiska test inte riktar sig mot virus eller bakterier.

 

Kommer anorrapporten att hjälpa mig att hitta mina släktingar?

På 24Genetics erbjuder vi inte denna information som sådan. Men med någon av dina rapporter har du möjlighet att ta emot rådatafilen för din sekvensering (Raw Data), som du kan ladda upp till andra plattformar som erbjuder denna tjänst.

 

Jag köpte min rapport från ett annat företag (Ancestry, MyHeritage, 23andme, DNAFit...) Kan jag få 24Genetics-rapporterna med mina rådata?

Ja, du kan köpa dem här.. Antalet egenskaper du kommer att få i våra rapporter beror på informationen i din rådatafil, eftersom varje företag kan innehålla olika uppgifter.

 

Om genetik

 

Vad kan jag lära mig av ett genetiskt test?

Du kommer att få värdefull information, som din benägenhet eller benägenhet att drabbas av specifika patologier, vilken diet som mest sannolikt kommer att fungera för dig eller vilka vitaminer dina gener säger att din hud behöver. Att veta mer och bättre om din kropp hjälper dig att ta hand om din hälsa och ditt välbefinnande mer effektivt. Naturligtvis påverkar många andra yttre och miljömässiga faktorer eller vanor hur din kropp fungerar eller om du i slutändan kommer att drabbas av en patologi. Våra tester är i alla fall förebyggande och inte diagnostiska. Om du vill ha ett diagnostiskt test ska du gå till ett kliniskt laboratorium.

 

Vad extraherar du från saliv?

Detta är en av de vanligaste frågorna. Vi extraherar DNA från de ackumulerade cellerna som kommer från vävnaderna som kantar insidan av din mun. Utvinningen av genetisk information från DNA-provet kallas sekvensering.

 

Är det möjligt att inte hålla med om mina genetiska resultat?

Per definition är informationen som dina celler ger oss unik och obestridlig. Men genetik är inte allt när det kommer till din organism. Miljöfaktorer spelar också en viktig roll beroende på vilken egenskap vi analyserar. Till exempel kan dina gener säga att du har en hög risk för akne, men du har aldrig haft akne. Anlaget att drabbas av akne, i det här fallet, är betingat av andra faktorer som klimatet, staden där du bor, din kost eller dina hudvårdsrutiner, bland annat. Därför beror vår hälsa på summan av genetik och miljö.

 

Om andra ämnen

 

Kan jag köpa vilket paket som helst och göra en del av rapporterna åt mig själv och en annan åt någon annan?

Nej, detta är inte möjligt. Varje 24 Genetics-paket innehåller endast ett provinsamlingskit. Därför krävs ett kit för varje person som vill skaffa rapporterna, oavsett antal beställda rapporter. I varje förpackning kan det alltså bara finnas ett enda perfekt identifierat prov.

 

Vad är rådata?

Rådata används vanligtvis för att referera till datafilen som erhålls efter sekvensering av ditt DNA-prov. Det vill säga att det är den genetiska informationen som vi har fått från ditt prov utan att ha lämnat in det till de exklusiva algoritmer som utvecklats av 24Genetics, som producerar rapporter som är begripliga för alla. På 24Genetics erbjuder vi dig denna data så att du, om du så önskar, kan begära specifika rapporter eller analyser från andra företag, laboratorier eller genetiker.

 

Kan jag få mina rådata?

Såklart du kan. Fråga bara vår kundtjänst (info@24genetics.com), och vi skickar dina rådata till dig utan extra kostnad.

 

Vilken process genomgår mina rådata när jag ber dig att skicka den till mig?

Vi utsätter rådatafilen för varje klient för en strikt kvalitets- och filtreringsprocess innan den skickas. Kom ihåg att den här filen innehåller mycket privat personlig information. Därför är det viktigt att förvara den på en säker plats. Om du öppnar filen ser du att den är sammansatt av olika kolumner:

  • #Rsid: detta är siffran som definierar en mänsklig variation.
  • Chr: kromosom betyder och inkluderar de olika kromosomerna i ditt DNA, både somatiska och sexuella.
  • Position: är den specifika plats som varje genetisk markör upptar i DNA:t (GRCh37).
  • Genotyp/Ind: hänvisar till genotyperna av ditt DNA (A, C, T, G), såväl som insättningar och deletioner (I, D)

Dessa uppgifter kan vara komplexa för dig, men en genetiker vet hur man drar slutsatser från denna information.

 

Har du en portal eller app där jag kan komma åt mina rapporter?

För säkerheten för dina uppgifter har vi inte din information online. Vi påminner dig dock om att du blir en kod för att garantera din cybersäkerhet och anonymitet när vi väl tar emot ditt prov. På 24Genetics ser vi till din integritet, och vi säljer inte dina uppgifter till tredje part, något som är vanligt förekommande i andra företag i branschen.

 

Vad bygger dina rapporter på?

Var och en av de egenskaper som publiceras i våra rapporter är baserade på vetenskapliga publikationer som validerats och analyserats av ett stort multidisciplinärt team. Vi verifierar varje parameter en efter en för att garantera bästa möjliga vetenskapliga stöd.

 

Var finns dina laboratorier?

Våra laboratorier finns i Europeiska unionen.

 

Kan jag begära att du raderar mina uppgifter från dina system?

Alla kunder kan när som helst begära radering av sina genetiska data. Vi kommer att lösa din begäran inom högst två veckor. Om du vid något tillfälle vill begära radering av dina uppgifter, kom ihåg att behålla dina rapporter och be om din rådatafil, eftersom vi inte längre kommer att ha dem tillgängliga och inte kan skicka dem till dig igen.

 

Utför ni undersökningar med mina uppgifter?

Forskningen, som kan utföras internt och i samarbete med forskningsplattformar, utförs alltid anonymt och med uppdragsgivarnas uttryckliga samtycke.

 

Utför du genetisk rådgivning?

Ja, för var och en av de köpta rapporterna erbjuder vi en gratis 10-minuters telefonkonsultation med en genetiker från 24Genetics, där du kommer att kunna klargöra eventuella tvivel som kan ha uppstått när du får dina rapporter. (Endast för Spanien och Latinamerika)

Dessutom kontaktas alla kunder som beställer vår hälsorapport efter köp, innan sekvensering och analys av deras data, för att förklara alla egenskaper hos testet, samt för att lösa eventuella tvivel som kan uppstå under processen. Vi vill att du ska veta på djupet vad du köper och se till att det motsvarar dina förväntningar. (Endast för Spanien)

 

Några andra frågor? Kontakta oss

  0
  Varukorg
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong