24Genetiktest av ADN
0 0,00

Gentest för sport

Träna med intelligens. Lär dig dina förmågor med ett DNA-sporttest.
Mer info

An-

Hälsa

Kostrådgivning

Pharma

Sporter

Hud

Personlighet

All in One

mikroorganismer

PROMOTION!

 Allt i ett + CROSSDNA gratis

Promo hudvård

299,00

299,00

sportbalans
sportproduktlåda

Att känna sig själv är den bästa utgångspunkten. Vårt sportgenetiktest är det mest kompletta på marknaden idag. Det kommer att förse dig med avgörande data för att planera ditt träningsprogram på det mest intelligenta sättet, vilket hjälper dig att uppnå dina mål och undvika skador.

Upptäck dina förmågor med ett DNA-sporttest!

sportprofiler

Detta DNA-test för idrottare kommer att analysera din gener och ditt anlag att prestera i uthållighet kontra explosiva sporter. Dessutom kommer vi att undersöka den aeroba kapaciteten (VO2max) inskriven i dina gener, samt andra sportrelaterade förmågor.

muskulös profil

Denna genetiska studie kommer att analysera din gener och ditt anlag att prestera i uthållighet kontra explosiva sporter. Dessutom kommer vi att undersöka den aeroba kapaciteten (VO2max) inskriven i dina gener, samt andra sportrelaterade förmågor.

metabolisk profilering

Träning påverkar inte alla på samma sätt. I din genetiska kod kan vi se din benägenhet för idrottens fördelar. Hur du är benägen att gå ner i vikt, din insulinkänslighet och atletiska prestation, och till och med din predisposition för kolesterolsänkning genom träning.

skaderisk

Flera studier har associerat specifika genotyper med en predisposition för vissa typer av skador. Dessa involverar till exempel lederna. Vi kan berätta om denna predisposition, uttrycks i vissa gener och förknippas med större ligamentbräcklighet och andra specifika patologier, såsom problem med akillessenan.

kardiovaskulär profil

Vi kan se vad dina gener säger om hur ditt blodtryck kan reagera på träning. Även din benägenhet att sänka den genom regelbunden träning och förstå effekten av din genetik på effekten av träning på ditt HDL-kolesterol eller din hjärtfrekvens.

Ladda ner vårt prov Sports DNA-rapport
Rapporter tillgängliga på engelska, franska, italienska, polska, spanska, tyska och serbiska.

EXEMPEL på DNA-HÄLSOTEST
sporttestrapport

För att nå toppen i idrottsvärlden, det räcker inte att träna hårt; du måste träna intelligent, att känna dig själv och hur genetik påverkar sporten är den bästa utgångspunkten. Vårt idrottsgenetiktest är för närvarande det mest kompletta på marknaden. Det kommer att ge dig nyckeldata för att planera din träning på det mest intelligenta sättet. Som ett resultat kommer du att kunna nå ditt maximala, och det hjälper dig att undvika skador.

 

 

Vilken typ av idrottare är du?

Vi kan säga att det finns två typer av idrottare. Människor som utövar fysisk aktivitet för att hålla sig i form, ta hand om sin kropp, behålla sin vikt och förebygga sjukdomar, utöva träning som en del av ett hälsosamt liv, och professionella eller tävlingsidrottare, som pressar sina kroppar till det yttersta för att nå sina mål, bryter rekord och nå högsta möjliga prestanda. Och vi skulle kunna lägga till en tredje typ av idrottare: den som ännu inte vet att de är idrottare eftersom de ännu inte har börjat utöva idrott.

När det gäller proffs- och elitidrott är det mer än vanligt att använda en atletisk genetisk testning för att ta reda på varje idrottsmans naturliga anlag. På så sätt kan de orientera sin träning mot maximal effektivitet. Coacher använder allt oftare denna typ av verktyg när de utvecklar de personliga planer de designar för var och en av sina idrottare. Och det är inte bara sporttestet som ger dem värdefull information, utan även kost, hälsa och även talang- och personlighetstest. Därför tar idrottscoaching numera vanligtvis ett helhetsgrepp.

Som enkla exempel på data som tillhandahålls av ett genetiskt sporttest har studier med familjemedlemmar visat det upp till 90 % av variationen i muskelmassa och upp till 60 % av variationen i muskelstyrka är ärftliga. Eller att makten ärvs till 80 % beroende på den specifika muskeltypen (isometrisk knästyrka, handstyrka, armbågsflexion...).

Men amatörer drar också nytta av all information som erbjuds av ett DNA-sporttest.

Det finns många nivåer av sportentusiaster, och många har stor kunskap och höga prestationsnivåer, även om de inte är professionellt engagerade i det. men också de som helt enkelt vill leva ett hälsosamt liv och ta hand om sin kropp får stora fördelar av ett DNA-sporttest. Den innehåller till exempel information om vilka skador de är mer benägna att få eller om de är genetiskt mer lämpade för explosiva eller uthålliga sporter.

Men vad händer om du inte idrottar? Du kanske inte gillar det; kanske har du inte tänkt på det för att du anser att ditt allmänna välbefinnande är rimligt, men du kanske inte är medveten om vilka fördelar det kan ge dig. Sport kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna eller förbättra insulinkänsligheten. Och naturligtvis det mest uppenbara: det kan hjälpa dig att uppnå ett lämpligt kroppsmassaindex. Och vår genetik talar om för oss vad vår benägenhet är att göra bra med sport inom vart och ett av dessa områden. Om du inte kan sänka ditt kolesterol genom att ta hand om din kost, kan du ha lättare att göra det genom sport.

Kort sagt, 24Genetics DNA Sport Test gör att du kan uppnå optimala resultat och förbättra de tider då du uppnår dessa resultat. Utveckla din fulla fysiska potential, träna med mer självförtroende, undvik skador eller till och med motivera dig att börja utöva en sport om du inte gör det ännu.

Kom ihåg att 24Genetics sportgenetiska tester är förebyggande. De har ingen klinisk eller diagnostisk giltighet. Vi rekommenderar att du delar våra rapporter med en idrotts- eller hälsopersonal så att de kan berätta för dig om de anser det nödvändigt att gå in på någon aspekt på djupet.

Läs mer ...

obehandlad

Har du redan beställt några andra genetiska tester?

Om du redan har en av våra genetiska rapporter eller en från 23andme, Ancestry.com eller andra företag, kan vi använda dina rådata för att skapa din 24Genetics-sportrapport. Och med bekvämligheten att inte behöva skicka in ytterligare ett DNA-prov. Köp det bara i vår butik, och på nolltid har du din sportgenetikrapport.

Vanliga frågor och svar

HUR GÖR DU 24GENETICS DNA SPORTS TEST?

Det kan inte vara lättare. Vi skickar ett DNA-kit för att ta ett prov av din saliv. i denna video, du har detaljerade instruktioner. Följ stegen i videon och skicka tillbaka provet till oss. Vårt laboratorium i Europeiska unionen kommer att extrahera DNA från ditt prov. Med all data som erhållits från sekvenseringen (detta är namnet på processen att extrahera genetisk information från ditt DNA-prov), kommer vi att utföra en komplex datoranalys. Algoritmen utvecklad exklusivt av 24Genetics kommer att tillämpa de senaste genetiska studierna. Slutligen kommer den att generera rapporten som vi levererar till dig.

ÄR DETTA TEST TILLGÄNGLIGT I MITT LAND?

Du kan göra vårt DNA-sporttest var du än är, eftersom vi skickar våra kit till alla länder i världen, och frakten är gratis. Vi skickar din beställning från 24Genetics distributionscenter närmast dig för att vara så snabbt som möjligt. Dessutom ingår returfrakt i flera länder som USA, Spanien eller Frankrike, och vårt Allt i ett-paket har gratis upphämtning över hela världen.

BESTÄMMER MINA GENER ALLT?

Dina gener är mycket viktiga och bestämmer predispositionen för hur din kropp fungerar. Men din livsstil påverkar det också. Hur som helst, att känna dig själv väl hjälper dig att behandla din kropp på det mest lämpliga sättet. Det är vad genetiska tester för idrottares förmåga ger dig: information och följaktligen kunskap.

KAN JAG UPPDATERA MIN RAPPORT?

När vi förbättrar vår rapport kommer vi att meddela dig. Observera att när vi inkluderar en ny egenskap i en av våra rapporter utför vi flera tester i förväg för att säkerställa att informationen är vetenskapligt säkerhetskopierad.

KAN ALLA TA ETT 24GENETICS DNA SPORT-TEST?

Ja: vem som helst, oavsett ålder, kan göra vårt genetiska idrottstest. Men när det är en bebis eller en äldre person som ska göra testet ber vi dig att meddela oss vid beställning så att vi kan skicka dig ett speciellt kit som underlättar insamlingen av salivprovet.

EXAKT VAD KOMMER JAG FÅ NÄR JAG GÖR DETTA SPORTGENETISKT TEST?

Du kommer att få en detaljerad och personlig rapport på den e-postadress du angav när du registrerade ditt kit. Om du vill kan du också begära din rådatafil med innehållet i din genetiska karta, så skickar vi den till dig via e-post.

ÄR ALLA GENETEST FÖR SPORT SAMMA?

Alla genetiska tester för idrottare är inte desamma. Det finns bara ett fåtal bioteknikföretag med kapacitet att utföra dessa komplexa analyser, och de flesta ger mycket dåliga slutsatser vad gäller antalet resultat. Tack vare vårt DNA-sporttest, med cirka 700,000 24 genetiska markörer och våra komplexa algoritmer, kan vi erbjuda vad vi tror är, hittills, den mest omfattande genetiska sportstudien på marknaden. Den genetiska informationen som tillhandahålls av XNUMXGenetics är giltig för forskning, information och utbildningsändamål. Under inga omständigheter är det giltigt för klinisk användning.

VARFÖR SÄGER DU ATT DETTA ÄR DET BÄSTA DNA-SPORTTESTET?

På grund av mängden användbar information vi erbjuder dig och kvaliteten på den informationen. Andra atletiska tester kan inte identifiera så mycket användbar information för din träning, och de kan inte heller analysera den med samma kvalitet som vi kan. Men detta är inte de enda skälen; om du vill veta alla, Klicka här.

GÄLLER DETTA SPORTGENETISKT TEST FÖR DIAGNOSTISK ANVÄNDNING?

Nej, det är inte giltigt för klinisk eller diagnostisk användning. För det finns det andra typer av tester som vårdpersonal måste skriva ut.

VAD ÄR 24GENETICS DNA-SPORT-TEST baserad på?

Våra tester är baserade på otaliga genetiska studier med högsta erkännande och acceptans av det internationella forskarsamhället. De vetenskapliga studierna publiceras, genom prestigefyllda institutioner och organisationer, i specifika databaser, så länge det finns en viss nivå av konsensus. Dessa validerade studier används för att skapa och uppdatera vår algoritm, som vi tillämpar på våra klienters genetiska data.

OM JAG HAR LÅG PREDISPOSITION FÖR SKADA, ÄR JAG SÄKER JAG INTE KOMMER ATT SKADAS?

Absolut inte. Att inte ha ett högre genetiskt anlag är ingen garanti för att du inte blir skadad. Dessa studier utförs baserat på statistiska data från ett tillräckligt stort urval av människor – de genetiska skillnaderna mellan personer som har en viss patologi och de som inte har det observeras. Den typ av slutsats man brukar dra är att personer som har en genetisk förändring har en större benägenhet att drabbas av en specifik patologi. Detta betyder dock inte att 100 % av personerna med den förändringen kommer att ha den patologin. På samma sätt betyder det inte att 100 % av människor som inte har den förändringen inte kommer att lida av den patologin.

VAD BETYDER DET ATT HA GENETISKA FÖRDELAR I VISSA drag?

Rapporten anger vilka tendenser du har att svara på denna egenskap oavsett om du tränar denna förmåga i ditt dagliga liv. Detta innebär att du har en mer betydande genetisk fördel när du utvecklar denna egenskap. Men genetisk benägenhet är inte den enda faktorn som har en inverkan på din atletiska utveckling. 

VAD DEFINIERAS SOM EN KRAFTAKTIVITET?

Kraftaktiviteter är alla de som har att göra med explosiva reaktioner, som att lyfta tunga vikter med få repetitioner eller spurta medan du springer. Hur som helst, från 24Genetics inbjuder vi dig att träna på ett personligt sätt genom att dela resultaten av din rapport med sportproffs

24g affärspartners logotyp

Vill du erbjuda eller rekommendera vårt DNA Sports Test till dina kunder?

Om du är tränare, har ett gym eller ett företag relaterat till sport, upptäck alla program vi har för dig på våra partners och distributörers webbplats och ta ett steg framåt i din verksamhet.

  0
  Varukorg
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong