DNA-hudtest

Ta reda på vad din genetik kan berätta om din huds hälsa med det genetiska hudtestet
Mer information

PROMOTION!

All in One

Promo hudvård

259,00

259,00

hud24genetik
Hud -dna -test

I detta DNA-hudvårdstest analyserar vi hur din genetik påverkar hudens egenskaper som återfuktning, elasticitet och antioxidantkapacitet, som spelar en nyckelroll i hudens åldrandeprocess.

 

Ta reda på din genetiska predisposition med ett DNA-hudvårdstest!

Hudens åldrande är en komplex process som påverkas av ärftlighet och miljöfaktorer. Nyligen genomförda studier av tvillingar har visat att upp till 60 % av variationen i hudens åldrande kan vara tillskrivas genetiska faktorer. I jämförelse beror de återstående 40% på icke-genetiska faktorer.

När vi skapade detta genetiska hudvårdstest var vårt mål för att klassificera varje markör enligt en uppsättning av multipla polymorfismer associerade med specifika hudegenskaper för att erbjuda anti-age-terapier eller personliga hudvårdsrutiner.

Fram till nu har de flesta kosmetika- och hudvårdsindustrier försökt bearbeta sin efterfrågan från "one-size-fits-all"-lösningar, som utan tvekan är bekväma ur kommersiell synvinkel men orealistiska eftersom vetenskapen för länge sedan har visat att alla är olika. Den vård deras hud kräver är också annorlunda. Denna DNA-hudvårdsstudie är det första steget mot individualiserade skönhetsbehandlingar.

Med vår hudvårdsrapport får du praktisk information som du och din hudläkare eller skönhetskonsult kan använda när du utformar en personlig hudvårdsbehandling.

Ladda ner vårt dermagenetiska rapportexempel
Rapporter tillgängliga på engelska, franska, italienska, polska, spanska och tyska.

läder sammanfattning EN
Hud -dna -test
Varje hud är annorlunda

Huden är kroppens största organ, och det finns nästan lika många hudtyper som det finns människor i världen. Din genetik och miljö ger de olika egenskaper som definierar din hud, det vill säga av ditt DNA och av allt som har hänt dig under hela ditt liv.

För att ta hand om din hud ordentligt är det första du ska göra att lära känna den. Några av dess egenskaper är lätta att identifiera på ett ögonblick. Du har till exempel väldigt ljus hy och är därför väldigt känslig för solens strålar. Andra hudegenskaper, som till exempel glykering, är inte så externt identifierbara, Men ett enkelt genetiskt test kan föra fram dem och hjälpa oss att välja de bästa behandlingarna.

Det finns 3 huvudsakliga hudtyper beroende på om körtlarna huvudsakligen utsöndrar olja eller vatten:

torr eller normal hud, fet hy och blandhy.

Torr hud tenderar att ha en mycket liten benägenhet att generera orenheter, eftersom det inte utsöndrar olja, utan tvärtom, det är en hud som är mer benägen att generera rynkor och ser ut som åldrad hud.

Fet eller kombinerad hud är mer benägen att drabbas av en av de vanligaste patologierna och en som genererar de flesta sociala och känslomässiga problem på grund av den estetiska komponent det medför: akne. Denna störning uppstår när fett eller döda celler blockerar hårsäckarna, vilket leder till bildandet av whiteheads, pormaskar och komedoner. Det är mycket vanligt i tonåren och försvinner vanligtvis med åldern men kan uppstå i alla skeden av livet. Akne, psoriasis eller åderbråck är bland annat några av de hudsjukdomar som du kan hitta i avsnittet ”Hudvård” i vårt genetiska hudtest. 

En av de mest kritiska och erkända aspekterna relaterade till huden, både medicinskt och populärt, är solskador. Det har blivit kanske den största oro för människor i alla åldrar i sin egen rätt när det gäller hudvård. Två personer med samma hudton kan ha olika anlag för fotoåldring, och vid många tillfällen kan dessa skillnader ses i deras DNA. I vårt genetiska hudtest har vi ett helt avsnitt där vi analyserar olika anlag som solkänslighet, solfläckar, lätthet att sola och fotoåldrande.

Vi blir allt mer medvetna om vikten av solskydd.

Att skydda vår hud under sommarmånaderna, då vi är mest utsatta för solen, är nu ett väsentligt krav för nästan hela befolkningen. Men det är inte bara på sommaren som vi måste skydda vår hud från solen; resten av året är det också nödvändigt, eftersom även i molnig himmel påverkar solens strålar oss och skadar vår epidermis. Av denna anledning innehåller många dagliga hudvårdsprodukter redan solkrämer, och fler och fler människor använder solkrämer varje dag på året, särskilt på de mest utsatta områdena som ansikte och händer. Och tyvärr, att inte uppmärksamma solskydd kan leda till olika hudsjukdomar och till och med melanom.

Men kom ihåg att dina anlag kan moduleras genom att skaffa hälsosamma hudvårdsvanor. Uppgifterna i vår rapport hjälper dig att anta den hudvårdsrutin du behöver och försöka hålla din hud frisk, omhändertagen och med några få tecken på hudens åldrande som möjligt.

Som vi nämnde tidigare är en annan viktig aspekt av huden glycation, men vad är det?

Glykering är en enzymatisk reaktion som orsakar förändringar i DNA i epidermis och fixering av sockerarter i intra- och extracellulära proteiner. som orsakar kollagen och elastinfibrer att bli stela, och som ett resultat tappar huden elasticitet.

I detta avseende informerar 24Genetics genetiska hudtest dig om din benägenhet för risken för glykolering i din hud. Om det är högt rekommenderar vi några komponenter som kosmetiska produkter eller kosttillskott är gjorda av som hjälper till att kontrollera det, såsom karnosin, niacinamid, silibinin eller alfa-liponsyra.

Hur är det med D-vitamin?

D-vitamin är avgörande för hälsan hos våra skelett och leder, och vår hud spelar en nyckelroll i dess produktion. Därför, om du är genetiskt benägen att ha en D-vitaminbrist kommer detta att återspeglas i vårt genetiska hudtest. Om så är fallet, kom ihåg att fet fisk eller fiskleverolja hjälper till att uppnå optimala D-vitaminnivåer. Vid behov kan du alltid ta till vitamintillskott, som bör ordineras av din läkare eftersom det är ett fettlösligt vitamin.

Dessutom, vår rapport innehåller också information om din benägenhet att ha tillräckliga nivåer av andra vitaminer som är viktiga för hudvården, som t.ex B9, B12, C och E och de essentiella fettsyrorna Omega-3 och Omega-6.

Läs mer ...

Detta är en del av informationen du hittar i din rapport

Ta hand om din hud

I det här avsnittet ska vi titta på specifika genetiska markörer som till exempel påverkar glykation, en process som sker med glukos i läderhuden och är en av huvudorsakerna till påskyndat hudens åldrande och den dermala inflammationen som leder till slapp och sprucken hud. Specifika behandlingar är ganska effektiva, som t.ex Koenzym Q10.

Oxidativ stress

Detta är en annan viktig orsak till hudens åldrande. Vår kropp har sitt eget antioxidantsystem, men alla av oss har inte ett lika effektivt. Genom våra genetiska data kan vi se hur vår kropp beter sig i detta avseende, och vi kommer att se hur vi kan hjälpa denna process. Detsamma gäller vår förmåga att hantera föroreningar, hudkänslighet, predisposition för hudinflammation, akne, åderbråck, etc... allt mycket relevant information när vi utformar vår hudvårdsstrategi.

Solen och din hud

Alla har inte samma känslighet för solen, och det är något vi kan mäta. Det gäller även solförmågan och även vårt anlag för solfläckar. Fotoåldrande är en annan viktig hudvårdsfråga, och alla har inte samma genetiska anlag, så vi bör inte behandla alla lika. Lyssna på dina gener och ge din hud den vård den behöver.

ge din hud näring

Det första sättet att ta hand om din hud är inifrån. Vitaminer och mineraler spelar en avgörande roll för din huds hälsa. Nyligen genomförda studier har visat hur specifika vitaminer spelar en nyckelroll i hudens välbefinnande. Och återigen, hur vi assimilerar dessa vitaminer bestäms också av våra gener. Så beroende på din genetiska information kan vi se ditt anlag för en brist i absorptionen av vissa vitaminer som B6, B12, B2, C, D och andra viktiga näringsämnen som folsyra eller Omega 3 och 6 fettsyror.

Att känna till denna grundläggande information hjälper oss att se vilken typ av mat vi bör äta oftare och till och med vilken typ av krämer som kan vara särskilt fördelaktiga för vår hud.

Har du redan ett genetiskt test?

Om du redan har tagit ett test från 24Genetics, 23andme, Ancestry.com eller något annat företag kan vi använda dina rådata för att skapa din 24Genetics hudvårdsrapport. Köp det bara i vår butik, och på nolltid har du din personliga dermatogenetiska rapport.

Vanliga frågor

HUR GÖR DENNA TYP AV TEST?

På 24Genetics skickar vi dig ett kit för att samla in salivprovet på ett mycket enkelt sätt. Detta prov, som innehåller ditt DNA, kommer att användas för att få fram en, flera eller de 7 rapporter vi har tillgängliga. Klicka här för att se en video med stegen att följa. Det är verkligen enkelt och från bekvämligheten av ditt eget hem. När du har provet behöver du bara skicka tillbaka det till oss enligt instruktionerna vi kommer att ge dig. Du kommer att få de inhämtade rapporterna inom 3 till 6 veckor från det att du registrerar din DNA-provkod på vår webbplats.

FINNS DNA-HUDVÅRDSTESTET TILLGÄNGLIGT I MITT LAND?

På 24Genetics är vi europeiska, men vi arbetar över hela världen. Så vi kan skicka våra DNA-kit till alla länder där du bor. Och eftersom vi har många lager över hela världen så skickar vi från det som ligger närmast den adress du anger i din beställning, så att leveransen går så snabbt som möjligt.

HANDLAR DET ALLT OM MINA GENER?

Även om dina gener är en viktig parameter för hur din kropp fungerar, påverkar många andra omständigheter, såsom livsstil, träning, kost, var du bor och dina vanor, också ditt välbefinnande. Därför är din genetiska predisposition bara en av de faktorer som påverkar hur din kropp fungerar. Men våra genetiska rapporter ger dig värdefull information, och att känna till din kropp kommer att hjälpa dig att ta hand om den bättre.

ÄR ALL DNA HUDVÅRDSTEST SAMMA?

Det finns flera genetiska tester av mycket olika nivåer när det gäller kvantitet och kvalitet på den information som tillhandahålls. 24 genetiska tester är baserade på den senaste genetiska analysen och analyserar mer än 700,000 24 genetiska markörer. Det bästa sättet att kontrollera informationen du får är att titta på exempelrapporten ovan på den här sidan. Dessutom är XNUMXGenetics utbud av genetiska tester ett av de bredaste på marknaden.

ÄR DETTA DET BÄSTA DNA-HUDVÅRDSTESTET?

Ja, och det är av två huvudsakliga skäl och flera ytterligare. De två huvudorsakerna är kvaliteten och kvantiteten på den genetiska informationen. I denna länk, du kan se varför vi säger detta och lära dig många fler anledningar som gör att du väljer vårt dermatogenetiska test.

VAD ÄR DEN VETENSKAPLIGA GRUNDEN FÖR DINA TEST?

När det råder en hög nivå av konsensus offentliggörs de mest relevanta vetenskapliga studierna av institutioner och organisationer över hela världen. 24Genetics har utvecklat sin egen DNA-analysalgoritm från grunden, som innehåller tusentals av dessa genetiska studier som är brett godkända av det internationella forskarsamhället, så våra rapporter har en krävande kvalitetsnivå. Dessutom är genetik, som alla områden inom vetenskapen, ett levande och ständigt utvecklande område. På 24Genetics berikar och förbättrar vi vår algoritm med jämna mellanrum, inklusive ny forskning som tillhandahåller information som är okänd fram till publiceringsögonblicket.

VAD KOMMER JAG FÅ NÄR JAG GÖR DETTA TEST?

Du kommer att få en komplett och personlig rapport om dina genetiska anlag via e-post. Och om du vill kan du också begära din elektroniska rådatafil med all information om din genetiska karta. Både rapporten och filen kommer att skickas till den e-postadress du angav när du registrerade ditt DNA-kit.

HUR KAN JAG HÅLLA MIN RAPPORT UPPDATERAD?

Varje gång vi designar en ny egenskap utför vi olika tester innan vi offentliggör den. Och när vi gör det kommer vi att meddela dig för din kunskap.

GÄLLER DETTA DNA HUDVÅRDSTEST FÖR KLINISK ANVÄNDNING?

Nej. Om det finns en patologi som dina läkare behöver diagnostisera, finns det andra specifika tester som är mer lämpade för det ändamålet.

VEM KAN GÖRA DETTA TEST?

Detta test riktar sig till människor i alla åldrar som vill ta hand om sin hud på ett personligt sätt, med hänsyn till informationen från deras egen genetik. Om testet ska utföras på en bebis eller en äldre person, vänligen meddela oss i beställningskommentarerna så att vi kan skicka ett speciellt kit för att underlätta insamlingen av salivprovet.

VARFÖR RISKAR JAG ATT FOTOGRADERA OM JAG TAR OM MIN HUD?

Genetik är en faktor du alltid bör lita på, det är vad ditt DNA säger, och det är din naturliga tendens. Men andra miljö- och livsstilsfaktorer påverkar också hur din hud utvecklas över tiden. Så den goda nyheten är att om du tar hand om din hud kanske den fotoåldrande du är benägen att inte utvecklas eller åtminstone kan du bromsa den mycket.

Har du en skönhetssalong, eller är du i världen av hud- och skönhetsvård?

Upptäck hur du kan erbjuda mer värde till dina kunder med våra genetiska tester. På våra partners och distributörers webbplatser har vi den perfekta formeln för dig.

  0
  KUNDVAGN
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong