DNA-diettestning

Vårt DNA-diettest kommer att ge dig värdefull information för din kost och ditt välbefinnande
Mer information

PROMOTION!

All in One

Promo hudvård

259,00

259,00

genetisk näring
PRODUKTRUTA 24GENETIK NUTRIGENETICA

Vi ser ofta att någon går ner i vikt med en specifik diet, medan en annan person inte uppnår samma effekt. Orsakerna till dessa skillnader ligger i våra gener.

 

Optimera din kost med vår DNA-diettestning.

Oavsett om du vill äta så hälsosamt som möjligt eller gå ner i vikt, att ta detta genetiska näringstest är det bästa sättet att börja. Du kommer att kunna lära dig grundläggande saker. Till exempel vilka näringsämnen du bör konsumera mer av eftersom du har en genetisk tendens att inte assimilera dem lika effektivt som andra människor. Det finns små genetiska varianter som gör att du metaboliserar specifika vitaminer och mineraler dåligt. Det är därför din kropp kan behöva fler av dem. Vi kan upptäcka några av dessa i dina gener.
Detsamma gäller för många andra näringsämnen, eftersom du kan ha olika reaktioner på vissa typer av fetter, eller kolhydrater, och så vidare. Dessutom, tack vare genetisk analys, du kan lära dig mer om dig själv, som varför koffein påverkar dig annorlunda eller varför du gillar godis mer.

Ladda ner vårt prov på nutrigenetisk rapport.
Rapporter tillgängliga på engelska, franska, italienska, polska, spanska och tyska.

sammanfattning
test av nutrigenetik
Är nutrigenetik och nutrigenomics samma sak?

De är två begrepp som ofta används som synonymer för att diskutera den gemensamma studien av mat med genomik och andra omics-vetenskaper och deras inflytande på de olika hälso-sjukdomsfenotyperna.

Den första, nutrigenetik, studerar de olika reaktionerna på kosten beroende på varje individs genotyp (typ av gener). Å andra sidan nutrigenomics studerar de molekylära mekanismerna som förklarar de olika fenotypiska reaktionerna på kosten beroende på den speciella genotypen av varje individ. Den analyserar med andra ord hur näringsämnen påverkar genuttrycket.

Vad är Omics?

"omics” är en neologism som används inom molekylärbiologi som ett suffix för att referera till studie av helheten eller helheten av något. Därför kan vi på ett mer generiskt sätt säga att nutrigenomics analyserar sambandet mellan mat och genetik på ett mer omfattande sätt.

Båda disciplinerna är områden inom så kallad nutritionell genomik. Båda är en del av konjunktionen av omics med mat- och näringsvetenskap.

I dussintals år har nutrigenetiska och nutrigenomiska studier gett stora mängder information som gör att vi kan närma oss vad vi kan kalla precisionsnäring. Den består i grunden av med hänsyn till varje individs särdrag för att få en så hälsosam kost som möjligt. På samma sätt kan kost bidra till att förebygga eller behandla en patologi: ju mer personlig diet och matvanor, desto större bidrag till förbättring eller återhämtning.

Det finns otaliga livsmedel och typer av dieter som båda disciplinerna har analyserat, bland annat vilken medelhavsdieten är en av de mest anmärkningsvärda. Även om denna typ av kost har definierats och katalogiserats på olika sätt, har studier visat att den kan interagera med genomet och minska risken för vissa patologier hos vissa typer av människor.

Vad innehåller 24Genetics DNA-diettestning?

I det här avseendet, 24 Genetics DNA-diettestning inkluderar genetisk predisposition för effektiviteten av medelhavsdieten, lågfettdieten och lågkolhydratdieten.

Dessutom är individuell genetik inte bara relaterad till hälsa. Men också med aspekter som t.ex smakuppfattning, känslomässigt ätande, benägenhet att äta mellanmål, mättnadskänsla, etc... Alla dessa aspekter ingår också i 24Genetics näringsmässiga, genetiska test.

DNA-diettestning: anpassade dieter efter dina gener

Varje människa är olika, både i vad vi ser och vad vi inte ser. Många av svaren finns i våra gener, och nutrigenetik är vetenskapen som studerar dessa skillnader. Det har vi nog märkt vid många tillfällen Vi känner inte alla likadant för mat, och det har inte heller samma effekt på våra kroppar. Vi ser till exempel att någon annan går ner i vikt när vi äter praktiskt taget samma mat. Eller så gör vi samma mängd och typ av träning, och vi lyckas inte gå ner i vikt. Många faktorer påverkar vårt kroppsmassaindex, men det verkar tydligt att det finns en genetisk predisposition för fetma. Nyckeln ligger i genetiska variationer, och det är därför allt fler människor gör en DNA-kostanalys.

Vi kan betrakta kosten som en miljöfaktor som påverkar näringstillståndet hos en individ. Detta återspeglas i möjligheten att drabbas av olika sjukdomar. Nu för tiden, nutrition och genetik går samman och är båda integrerade i ett studieområde: näringsgenetik.

Så, om du är orolig för att gå ner i vikt kan din genetiska information hjälpa dig mycket. Vi kan se din anlag för vilken typ av viktminskningsdiet som är mest effektiv. Vissa gener kan visa vissa tendenser att gå upp i vikt, att känna sig mätta och att vara sugna på mat. Med DNA-diettestningen kan vi se om du lättare är benägen att gå ner i vikt och se vad dina gener säger om vad som kan vara det mest effektiva sättet att gå ner i vikt och må bättre än någonsin.

Läs mer ...

Vår nutrigenetiska rapport har följande avsnitt:

Hälsosammare kost

Baserat på din genetiska kod kan du se din genetiska predisposition för vissa livsmedel och vilka typer av dieter som är bäst för dig

Vitaminer och mineraler

Vi analyserar generna som påverkar olika vitaminer och mineraler, samt din ämnesomsättning, så att du vet vilken mat du bör äta mer av och vilken du bör äta mindre av.

Metabolism

Känn din predisposition för kolesterol- eller triglyceridnivåer. Förstå varför din kropp kan reagera annorlunda på några av de viktigaste metabola triggers

Dina sinnen

Vissa gener kommer att ge oss några intressanta insikter, till exempel din möjliga förmåga att känna av vissa smaker mer intensivt eller om du är benägen att äta sötsaker eller att äta mellanmål. Vi kommer också att titta på gener som kan påverka effekterna av koffein och mycket mer

Din vikt och du

Vi kommer att titta på generna som påverkar effektiviteten av viktkontrolldieter. Vissa gener påverkar benägenheten att gå upp i vikt, svårigheten att bli mätt och lusten att äta. Den mest effektiva kosten är inte densamma för alla, och svaret kan ligga i våra gener.

obehandlad

Har du tidigare beställt ett genetiskt test?

Om du redan har tagit ett av våra genetiska tester eller ett test från 23andme, Ancestry.com eller ett annat företag, kan vi använda dina rådata för att skapa din 24Genetics Nutrigenetics-rapport, något som andra företag inte kan göra.

Vanliga frågor och svar

HUR GÖR DNA DIET-TESTET?

Det är mycket enklare än du tror. Först får du ett DNA-kit för att ta ett prov av din saliv. Se de detaljerade instruktionerna i en enkel video av klicka här. Då är det bara att skicka tillbaka provet till oss. Därefter kommer vårt laboratorium att utföra sekvenseringen. Det är processen att extrahera de genetiska data som finns i ditt DNA-prov. Och slutligen kommer vi att tillämpa algoritmen som utvecklats av 24Genetics på din genetiska information för att få den detaljerade rapporten som vi skickar dig.

KAN JAG GÖRA DETTA TEST I MITT LAND?

Såklart du kan. Vi kan skicka ett DNA-kit till din bostad eller arbetsplats. Det spelar ingen roll var i världen du bor. Eftersom vi har flera lager över hela världen, skickar vi din beställning från närmaste möjliga plats. På så sätt kommer vi att vara snabba, effektiva och så hållbara som möjligt.

BASERADE PÅ MINA TESTRESULTAT, BÖR JAG GÖRA NÅGRA STORA ÄNDRINGAR I MIN DIET PÅ MIG EGEN?

Du bör inte göra betydande förändringar av dina behandlingar utan validering av en nutritionist, en expertgenetiker eller din läkare, som kommer att ha tillgång till mycket mer av din hälsohistoria. Våra tester analyserar en del av de genetiska markörerna i din kropp, inte alla. Så de ger informativa, inte diagnostiska, resultat. De ger värdefull information om genetiska anlag, men många andra faktorer påverkar din näring eller ditt välbefinnande. Därför är vår rekommendation att alltid rådgöra med specialister inom nutrition, hälsa eller genetik.

ÄR MINA GENER DET ENDA VIKTIGA?

Våra gener definierar till stor del hur vi är, men vi och vår miljö modulerar också dessa genetiska anlag i stor utsträckning. Till exempel, livsstil, sport, kost och många andra omständigheter påverkar vår organism. Därför är de associerade generna betydande, men de delar sitt inflytande på din hälsa, ditt välbefinnande och ditt liv i allmänhet med många andra faktorer.

HAR ALLA DNA-KOSTTESTER SAMMA KVALITET?

Det finns få bioteknikföretag med kapacitet att genomföra dessa komplexa studier. Som ett resultat av detta ger många av dem mycket dåliga slutsatser när det gäller antalet resultat. Vårt test är baserat på en toppmodern genetisk analys. I detta analyserar vi cirka 700,000 XNUMX genetiska markörer.

VARFÖR SKA DU KÖPA DETTA FARMAKOGENETISKA TEST OCH INTE NÅGOT ANNAT PÅ MARKNADEN?

Det främsta skälet är att vi kan erbjuda dig mer relevant information (du behöver bara jämföra oss med andra konkurrenttester) och av högre kvalitet. Men det finns många fler anledningar; du kan se dem genom klicka här.

VAD ÄR DETTA TEST BASERAT PÅ?

När det råder en hög grad av konsensus offentliggörs de mest relevanta vetenskapliga studierna genom internationella institutioner och organisationer. Den komplexa algoritmen som utvecklats av 24Genetics innehåller tusentals av dessa genetiska studier som är erkända och accepterade av det vetenskapliga samfundet över hela världen, så våra rapporter har en mycket hög kvalitetsnivå.

EFTER DETTA TEST, VAD KOMMER JAG SPECIFIKT ATT FÅ?

Vi skickar dig en komplett och personlig rapport till den e-postadress du har registrerat ditt kit med. Dessutom kan du begära din rådatafil när som helst, så skickar vi den till dig via e-post (rådatafilen är en elektronisk fil som innehåller din genetiska karta).

HUR KAN JAG HÅLL MIN RAPPORT UPPDATERAD?

När vi designar en ny egenskap för inkludering i en av våra rapporter, utför vi olika tester innan vi gör den offentlig. Men för din bekvämlighet, när detta händer kommer vi att kontakta dig för att meddela dig.

KAN Vem som helst TA ETT GENETEST?

Vem som helst, oavsett ålder, kan göra vårt genetiska test. Du behöver bara veta att om testet ska utföras på en bebis eller en äldre person kan vi skicka ett speciellt kit till dig som underlättar insamlingen av salivprovet. Meddela oss bara när du gör din beställning.

ÄR EN DNA-KOST ATT TEST SAMMA SOM ETT MATINTOLERANSTEST?

Nej. Ett DNA-diettest har ingenting att göra med ett matintoleranstest. Det är inte heller samma sak som ett matallergitest. Olika tester ger olika information. Genetiska tester är oändligt mycket mer komplexa och dyrare än testerna som nämnts ovan, och den genetiska informationen de ger kan inte erhållas på något annat sätt.

HUR MÅNGA KALORIER SKA JAG ANVÄNDA?

Ett genetiskt test ger inte denna typ av information eftersom det beror på många andra externa faktorer, vanor, kost... (miljöfaktorer). Om din genetik till exempel är vad den är, kan du vara en stillasittande person eller å andra sidan en person med hög fysisk aktivitet. Som du kan föreställa dig kommer behovet av kalorikonsumtion att vara väldigt olika i båda fallen. Det kommer också att bero på dina dietmål: du kanske vill gå ner i vikt eller så kanske du vill gå upp i vikt. Därför är det bästa du kan göra med ditt nutrigenetiktest att dela det med en diet- eller näringstjänst. De kan utforma personliga riktlinjer för dig som du kan implementera i din kost enligt dina mål.

VILKEN DIET SKA JAG FÖLJA?

24Genetics ger inga råd om kostvanor. Vi förser dig med information om dina benägenheter i vår nutrigenetiska rapport. Men det bör vara en professionell nutritionist som ger dig råd om den mest lämpliga kosten för dig. Med hänsyn till, förutom den genetiska informationen i vår rapport, din livsstil, din smak, dina sportvanor, etc... Därför rekommenderar vi att du delar din analys med din professionella referens för att utföra en personlig diet.

VILKEN MAT KAN JAG ÄTA?

24Genetics-testet ger ingen information om specifika matintoleranser. Om du misstänker en viss intolerans eller allergi rekommenderar vi därför att konsultera en läkare.

KAN JAG BLI DIAGNOS MED NÅGON NÄRINGSÄNDRING MED DETTA TEST?

24Genetics nutrigenetiktest är inte giltigt för klinisk eller diagnostisk användning. Men om din vårdpersonal observerar någon relevant patologi i våra rapporter, kommer de att ordinera ett andra test med klinisk validitet för att bekräfta patologin.

VAD ÄR NÄRINGSMEDEL?

Det är disciplinen som analyserar de genetiska varianterna som du lagrar i ditt DNA och direkt påverkar hur du metaboliserar olika molekyler. Samt hur olika dieter fungerar eller inte fungerar för dig. Det bästa sättet att ge näring åt dig själv och förbättra din livskvalitet är att känna till dina genetiska tendenser till kolesterol, triglycerider, övervikt, etc. Data som absorption av vitamin B12 eller E är andra egenskaper som kommer att visas i din rapport. För mer information, se exempelrapporten som finns på den här sidan på vår webbplats.

ÄR NÄRINGSMEDEL EN MÄNGE, ELLER FINNS DET ROBUST VETENSKAPLIGT STÖD BAKOM?

Det är ett kunskapsområde som har studerats i flera decennier. Genetik interagerar med vår kost, så analysen av vårt mänskliga genom är grundläggande. Det är ett faktum att hundratals vetenskapliga studier nu stödjer det. Dessa studier undersöks noggrant under strikta vetenskapliga kvalitetskriterier inom 24 Genetics för att välja ut de mest vetenskapligt relevanta. Dessutom uppdaterar vårt multidisciplinära vetenskapliga team ständigt vår rapport, inklusive relevanta nya studier som gör att vi kan få ut det mesta av ditt DNA.

VARFÖR SÄGER MIN RAPPORT ATT JAG HAR JÄRNBRIST NÄR JAG HAR NORMALA BLODNIVÅER?

Anledningen är ganska enkel: genetik är inte allt. Det är en viktig faktor att ta hänsyn till, men det är inte den enda avgörande faktorn. I det här specifika exemplet, om du har en järnrik kost, kan dina blodresultat vara normala, eftersom den genetiska predispositionen för järnbrist förmodligen kompenseras för av din kost.

 

Har du en kostpraxis och vill erbjuda mer värde till dina kunder? Vill du till exempel rekommendera eller marknadsföra vårt DNA-diettest?

Besök vår partners hemsida och upptäck alla formler vi har för dig.

  0
  KUNDVAGN
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong