24Genetiktest av ADN
0 0,00

DNA-diettestning

Vårt DNA-diettest kommer att ge dig värdefull information för din kost och ditt välbefinnande
Mer info

An-

Hälsa

Kostrådgivning

Pharma

Sporter

Hud

Personlighet

All in One

mikroorganismer

PROMOTION!

 Allt i ett + CROSSDNA gratis

Promo hudvård

299,00

299,00

NÄRINGSDNA-TEST
PRODUKTRUTA 24GENETIK NUTRIGENETICA

Vi ser ofta att någon går ner i vikt med en specifik diet, medan en annan person inte uppnår samma effekt. Anledningen till denna skillnad ligger i våra gener.

Optimera din kost med våra DNA-näringstest.

 

 

Oavsett om du vill äta så hälsosamt som möjligt eller gå ner i vikt, att ta detta genetiska diettest är det bästa sättet att börja. Du kommer att kunna lära dig grundläggande saker, till exempel vilka näringsämnen du bör konsumera mer av eftersom du har en genetisk tendens att inte assimilera dem lika effektivt som andra människor. Det finns små genetiska varianter som gör att du metaboliserar specifika vitaminer och mineraler dåligt, det är därför din kropp kan behöva fler av dem. Vi kan upptäcka några av dessa i dina gener med ett nutrigenomiskt test.

Detsamma gäller för många andra näringsämnen, eftersom du kan ha olika reaktioner på vissa typer av fetter, eller kolhydrater, och så vidare. Dessutom tack vare genetiskt DNA-diettest du kan lära dig mer om dig själv.

Ladda ner vårt prov på nutrigenetisk rapport.
Rapporter tillgängliga på engelska, franska, italienska, polska, spanska, tyska och serbiska.

sammanfattning
test av nutrigenetik

Är nutrigenetik och nutrigenomics samma sak?

De är två begrepp som ofta används som synonymer för att diskutera den gemensamma studien av mat med genomik och andra omics-vetenskaper och deras inflytande på de olika hälso-sjukdomsfenotyperna.

Nutrigenetik studerar de olika reaktionerna på kosten beroende på varje individs genotyp (typ av gen). Å andra sidan, nutrigenomics studerar de molekylära mekanismerna som förklarar de olika fenotypiska reaktionerna på kosten beroende på den speciella genotypen av varje individ. Den analyserar med andra ord hur näringsämnen påverkar genuttrycket.

Båda disciplinerna är områden inom så kallad nutritionell genomik. I dussintals år har nutrigenetiska och nutrigenomiska studier gett stora mängder information som gör att vi kan närma oss vad vi kan kalla precisionsnäring. Den består i grunden av med hänsyn till varje individs särdrag för att få en så hälsosam kost som möjligt. Och för att känna till dina behov och anlag behöver du ett DNA-näringstest.

På samma sätt kan näring hjälpa till att förebygga eller behandla en patologi. Ju mer personlig diet och matvanor, desto större bidrag till förbättring eller återhämtning. Det finns otaliga livsmedel och typer av dieter som båda disciplinerna har analyserat, bland annat vilken medelhavsdieten är en av de mest anmärkningsvärda. Det finns studier som har visat att det kan interagera med arvsmassan och minska risken för vissa patologier hos vissa typer av människor.

 

Vad innehåller 24Genetics DNA-diettestning?

I det här avseendet, 24Genetics DNA-näringstest inkluderar genetisk predisposition för effektiviteten av medelhavsdieten, lågfettdieten och lågkolhydratdieten.

Dessutom är individuell genetik inte bara relaterad till hälsa. Men också med aspekter som t.ex smakuppfattning, känslomässigt ätande, benägenhet att äta mellanmål, mättnadskänsla, etc. Alla dessa aspekter ingår också i 24Genetics nutrigenomiska test.

 

DNA-diettestning: anpassade dieter efter dina gener

Varje människa är olika, både i vad vi ser och vad vi inte ser. Många av svaren finns i våra gener, och nutrigenetik är vetenskapen som studerar dessa skillnader. Det har vi nog märkt vid många tillfällen Vi känner inte alla likadant för mat, och det har inte heller samma effekt på våra kroppar. Många faktorer påverkar vårt kroppsmassaindex, men det verkar tydligt att det finns en genetisk predisposition för fetma. Nyckeln ligger i genetiska variationer, och det är därför fler och fler människor gör ett DNA-näringstest.

Så, om du är orolig för att gå ner i vikt kan din genetiska information hjälpa dig mycket. Vi kan se ditt anlag för vilken typ av viktminskningsdiet som är mest effektiv. Med DNA-diettestning kan vi se om du lättare är benägen att gå ner i vikt och se vad dina gener säger om vad som kan vara det mest effektiva sättet att gå ner i vikt och må bättre än någonsin.

Läs mer ...

Vår nutrigenetiska rapport har följande avsnitt:

Hälsosammare kost

Baserat på din genetiska kod kan du se din genetiska predisposition för vissa livsmedel och vilka typer av dieter som är bäst för dig

Vitaminer och mineraler

Vi analyserar generna som påverkar olika vitaminer och mineraler, samt din ämnesomsättning, så att du vet vilken mat du bör äta mer av och vilken du bör äta mindre av.

Metabolism

Känn din predisposition för kolesterol- eller triglyceridnivåer. Förstå varför din kropp kan reagera annorlunda på några av de viktigaste metabola triggers

Dina sinnen

Vissa gener kommer att ge oss några intressanta insikter, till exempel din möjliga förmåga att känna av vissa smaker mer intensivt eller om du är benägen att äta sötsaker eller att äta mellanmål. Vi kommer också att titta på gener som kan påverka effekterna av koffein och mycket mer

Din vikt och du

Vi kommer att titta på generna som påverkar effektiviteten av viktkontrolldieter. Vissa gener påverkar benägenheten att gå upp i vikt, svårigheten att bli mätt och lusten att äta. Den mest effektiva kosten är inte densamma för alla, och svaret kan ligga i våra gener.

obehandlad

Har du tidigare beställt ett genetiskt test?

Om du redan har tagit ett av våra genetiska tester eller ett test från 23andme, Ancestry.com eller ett annat företag, kan vi använda dina rådata för att skapa din 24Genetics Nutrigenetics-rapport, något som andra företag inte kan göra.

Vanliga frågor och svar

HUR GÖR DNA DIET-TESTET?

Det är mycket enklare än du tror. Först kommer du att få ett DNA-kit för att ta ett prov av din saliv, titta på de detaljerade instruktionerna i en enkel video av klicka här. Sedan är allt du behöver göra att skicka tillbaka provet till oss och vårt laboratorium kommer att utföra sekvenseringen (processen att extrahera den genetiska data som finns i ditt DNA-prov). Slutligen kommer vi att tillämpa algoritmen som utvecklats av 24Genetics på din genetiska information för att få den detaljerade rapporten som vi skickar dig.

KAN JAG TA DETTA GENETISKA KOSTTESTET I MITT LAND?

Såklart du kan. Vi kan skicka ett DNA-diettestkit till din bostad eller arbetsplats. Det spelar ingen roll var i världen du bor. Eftersom vi har flera lager över hela världen, skickar vi din beställning från närmaste möjliga plats.

BASERADE PÅ MINA NÄRINGSTESTRESULTAT, BÖR JAG GÖRA NÅGRA STORA ÄNDRINGAR AV MIN DIET PÅ MIG EGENHET?

Du bör inte göra betydande förändringar av dina behandlingar utan validering av en nutritionist, en expertgenetiker eller din läkare, som kommer att ha tillgång till mycket mer av din hälsohistoria. Våra tester analyserar en del av de genetiska markörerna i din kropp, inte alla, så de ger informativa, inte diagnostiska, resultat. De ger värdefull information om genetiska anlag, men många andra faktorer påverkar din näring eller ditt välbefinnande. Därför är vår rekommendation att alltid rådgöra med specialister inom nutrition, hälsa eller genetik.

ÄR MINA GENER DET ENDA VIKTIGA?

Våra gener definierar till stor del hur vi är, men vi och vår miljö modulerar också dessa genetiska anlag i stor utsträckning, till exempel livsstil, sport, kost och många andra omständigheter påverkar vår organism. Därför är de associerade generna betydande, men de delar sitt inflytande på din hälsa, ditt välbefinnande och ditt liv i allmänhet med många andra faktorer.

HAR ALLA DNA-KOSTTESTER SAMMA KVALITET?

Det finns få bioteknikföretag med kapacitet att genomföra dessa komplexa studier. Som ett resultat av detta ger många av dem mycket dåliga slutsatser när det gäller antalet resultat. Vårt test bygger på en toppmodern genetisk analys där vi analyserar cirka 700,000 XNUMX genetiska markörer.

VARFÖR SKA DU KÖPA DETTA NÄRINGSTEST OCH INTE NÅGOT ANNAT PÅ MARKNADEN?

Det främsta skälet är att vi kan erbjuda dig mer relevant information (du behöver bara jämföra oss med andra konkurrenttester) och av högre kvalitet. Men det finns många fler anledningar du kan se av klicka här.

VAD ÄR DETTA DNA-KOSTTESTE BASERAT PÅ?

När det råder en hög grad av konsensus offentliggörs de mest relevanta vetenskapliga studierna genom internationella institutioner och organisationer. Den komplexa algoritmen som utvecklats av 24Genetics innehåller tusentals av dessa genetiska studier som är erkända och accepterade av det vetenskapliga samfundet över hela världen, så våra rapporter har en mycket hög kvalitetsnivå.

VAD SÄRSKILT KOMMER JAG FÅ EFTER DETTA DNA-NÄRINGSTEST?

Vi skickar dig en komplett och personlig rapport till den e-postadress du har registrerat ditt kit med. Dessutom kan du begära din rådatafil när som helst, så skickar vi den till dig via e-post (rådatafilen är en elektronisk fil som innehåller din genetiska karta).

 

HUR KAN JAG HÅLL MIN RAPPORT UPPDATERAD?

När vi designar en ny egenskap för inkludering i en av våra rapporter utför vi olika tester innan vi gör den offentlig. När detta händer kommer vi att kontakta dig för att meddela dig.

KAN Vem som helst TA ETT GENETISKT KOSTTEST?

Vem som helst, oavsett ålder, kan göra vårt genetiska näringstest. Du behöver bara veta att om testet ska utföras på en bebis eller en äldre person kan vi skicka ett speciellt kit till dig som underlättar insamlingen av salivprovet, låt oss bara veta när du lägger din beställning.

ÄR EN DNA-KOST ATT TEST SAMMA SOM ETT MATINTOLERANSTEST?

Nej, ett DNA-diettest har inget att göra med ett matintoleranstest (det är inte heller detsamma som ett matallergitest). Genetiska kosttester är oändligt mycket mer komplexa och dyrare än testerna som nämnts ovan, och den genetiska informationen de ger kan inte erhållas på något annat sätt.

ETT DNA-KOSTTEST SÄGER MIG HUR MÅNGA KALORIER SKA JAG FÖRTA?

Ett genetiskt kosttest ger inte denna typ av information, eftersom det beror på många andra yttre faktorer, vanor, kost och andra miljöfaktorer. Det kommer också att bero på dina kostmål: du kanske vill gå ner i vikt eller kanske gå upp i vikt. Därför är det bästa du kan göra med ditt nutrigenetiktest att dela det med en dietist eller näringstjänst, som kan utforma personliga riktlinjer för dig.

VILKEN DIET SKA JAG FÖLJA?

24Genetics ger inga råd om kostvanor, vi ger dig information om dina benägenheter i vår nutrigenetiska rapport men det bör vara en professionell nutritionist som ger dig råd om den mest lämpliga kosten för dig. Därför rekommenderar vi att du delar din analys med din professionella referens för att utföra en personlig diet.

VILKEN MAT KAN JAG ÄTA?

24Genetics-testet ger ingen information om specifika matintoleranser. Om du misstänker en viss intolerans eller allergi rekommenderar vi därför att konsultera en läkare.

KAN JAG DIAGNOSERAS MED NÅGON NÄRINGSFÖRÄNDRING MED DETTA GENETISKA DIETTEST?

24Genetics nutrigenetiktest är inte giltigt för klinisk eller diagnostisk användning. Men om din vårdpersonal observerar någon relevant patologi i våra rapporter, kommer de att ordinera ett andra test med klinisk validitet för att bekräfta patologin.

VAD ÄR NÄRINGSMEDEL?

Det är disciplinen som analyserar de genetiska varianterna som du lagrar i ditt DNA och direkt påverkar hur du metaboliserar olika molekyler. Samt hur olika dieter fungerar eller inte fungerar för dig. Det bästa sättet att ge näring åt dig själv och förbättra din livskvalitet är att känna till dina genetiska tendenser till kolesterol, triglycerider, övervikt, etc. Data som absorption av vitamin B12 eller E är andra egenskaper som kommer att visas i din rapport. För mer information, se exempelrapporten som finns på den här sidan på vår webbplats.

ÄR NÄRINGSMEDEL EN MÄNGE, ELLER FINNS DET ROBUST VETENSKAPLIGT STÖD BAKOM?

Det är ett kunskapsområde som har studerats i flera decennier. Genetik interagerar med vår kost, så analysen av vårt mänskliga genom är grundläggande. Det är ett faktum att hundratals vetenskapliga studier nu stödjer det. Dessa studier undersöks noggrant under strikta vetenskapliga kvalitetskriterier inom 24 Genetics för att välja ut de mest vetenskapligt relevanta. Dessutom uppdaterar vårt multidisciplinära vetenskapliga team ständigt vår rapport, inklusive relevanta nya studier som gör att vi kan få ut det mesta av ditt DNA.

VARFÖR SÄGER MITT NÄRINGSTEST ATT JAG HAR EN SPECIFIK BRIST NÄR JAG HAR NORMALA BLODNIVÅER?

Anledningen är väldigt enkel: genetik är inte allt. Det är en viktig faktor att ta hänsyn till, men det är inte den enda avgörande faktorn. Förmodligen kompenseras troligen den genetiska predispositionen för vissa brister av din kost.

24g affärspartners logotyp

 

Har du en kostpraxis och vill erbjuda mer värde till dina kunder? Vill du till exempel rekommendera eller marknadsföra vårt DNA-diettest?

Besök vår partners hemsida och upptäck alla formler vi har för dig.

  0
  Varukorg
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong