24G logotyp
0 0$

Genetisk testning direkt till konsument

Från färgen på våra ögon till våra anlag för vissa sjukdomar, våra gener påverkar våra liv avsevärt. Tack vare tekniska framsteg och branschledande företag som 24Genetics är personlig genetik nu mer tillgänglig än någonsin. 

 

Vad är ett genetiskt test direkt till konsument? 

Ett genetiskt test direkt till konsument (DTCGT) är en typ av genetiskt test som erbjuds direkt till konsumenter, utan behov av ingripande av en sjukvårdspersonal eller läkare, och som utförs i bekvämligheten av deras eget hem. Med hjälp av ett salivtest tillåter dessa tester människor att få information om deras genetiska predisposition för vissa patologier eller sjukdomar, deras härkomst och andra aspekter relaterade till deras genom. 

 

DNA-hälsotestresultat

Vilka typer av genetiska tester finns det? 

Det populäraste genetiska testet, och säkerligen det som väcker mest nyfikenhet, är anortestet. Vi kan dock inte underskatta den enorma mängd information som kan erhållas från ett enkelt salivprov. Förutom att tillfredsställa en ren nyfikenhet, genetiska tester kan visa sig vara avgörande för att förebygga patologier och eventuellt förbättra vår livskvalitet. Bland de olika DNA-tester som finns tillgängliga finner vi: 

Genetiskt hälsotest 

Detta test ger detaljerad inblick i din genetiska mottaglighet för över 200 sjukdomar, ett ovärderligt verktyg för proaktiv hälsohantering. 

Nutrigenetiskt test

Ett genetiskt näringstest avslöjar hur din genetik påverkar din ämnesomsättning och näring, vilket ger värdefull information att tänka på när du utformar en personlig kostplan. 

Idrottsprov 

Denna analys ger dig insikt i din idrottspotential och hjälper dig att anpassa dina träningsriktlinjer. 

Anor genetisk testning

Avslöja ditt genetiska arv och upptäck din släktlinje med detta detaljerade genetiska test.a. 

DNA-personlighetstest 

Det genetiska personlighetstestet hjälper dig att förstå dina medfödda förmågor och vägleder dig att maximera din potential. 

Farmakogenetiskt test 

Detta test identifierar hur din kropp metaboliserar vissa mediciner, vilket hjälper dig att hitta de säkraste och mest effektiva behandlingarna för dig. 

Piel test 

Upptäck hur dina gener påverkar hälsan och utseendet på din hud och få personlig information för att optimera din hudvårdsrutin. 

Testa Geneticos DTC

Genetiska testtekniker

Det finns flera tekniker som används vid genetisk testning för att analysera DNA och få genetisk information om en individ. Några av de vanligaste teknikerna som används vid genetisk testning är:

genotypning

Genotypning är en teknik som identifierar specifika variationer i en individs genom. Det är billigare än andra metoder och används ofta i genetisk testning direkt till konsument. 

Nästa generations sekvensering (NGS)

NGS är en DNA-sekvenseringsteknik med hög genomströmning som samtidigt kan analysera stora segment av genomet. Det är särskilt användbart vid diagnostiska genetiska tester. 

 

Hur väljer man rätt genetiskt test för dig?

Att välja ett lämpligt genetiskt test kan verka som en skrämmande uppgift med tanke på det enorma utbudet av alternativ som finns på marknaden. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du köper ett genetiskt test: 

 • Vilken information vill du få: Dina personliga mål spelar en avgörande roll för att välja ett genetiskt test. Oavsett om du vill upptäcka mer om din hälsa, din förfäders härkomst eller de genetiska egenskaperna hos din hud, till exempel, kommer ditt mål att avgöra vilket test som är rätt för dig. 
 • Personlig bakgrund: Ditt personliga sammanhang kommer också att påverka ditt val av test. Till exempel, om du har en familjehistoria av en genetisk sjukdom, kan det vara fördelaktigt att välja ett test som specifikt identifierar gener associerade med den sjukdomen. 
 • Budget: Variationen i kostnaden för genetisk testning kan vara avsevärd. Därför är det avgörande att välja ett test som passar din budget utan att kompromissa med kvaliteten och noggrannheten i resultaten. 
Testa Geneticos Directos al Consumidor

Varför välja 24Genetics genetisk testning? 

Ledarskap och global närvaro: 24Genetics, ett ledande europeiskt gentestningsföretag, verkar i mer än 100 länder och utför allt laboratoriearbete och algoritmisk bearbetning i Europa enligt strikta europeiska regler. 

Vetenskapligt erkännande: Vi har ett internationellt team av vetenskaplig prestige och våra tester är erkända av NCBI, den den viktigaste genetikorganisationen i världen. 

 1. Mest omfattande tester: Vi erbjuder de mest omfattande genetiska testerna på marknaden, som kan ge detaljerade och specifika rapporter om din härkomst, hälsa och välbefinnande.
 2. Algoritmer av hög kvalitet: Vi använder komplexa algoritmer för att identifiera dina genetiska anlag baserat på ditt kön och härkomst, med hjälp av en mängd vetenskapligt validerade publikationer. 
 3. Mängd rapporter: 24Genetics erbjuder 7 rapporter i en enda DNA-provtagningskit: Hälsa, Farmakogenetik, Nutrigenetik, Sport, Hudvård, Personlighet och Anor. 
 4. Teknik: Vi använder uteslutande maskiner och chips från Illumina, det mest prestigefyllda sekvenseringsföretaget på marknaden, för att garantera högsta kvalitet. 
 5. Extrem integritet: Vi prioriterar din integritet, går utöver vad som krävs enligt europeiska lagar, håller ditt testprov och din rapport anonym hela tiden.
 6. Skydd av dina data: Till skillnad från andra företag säljer 24Genetics inte dina genetiska data, och prioriterar din integritet och sekretess. 

Skrivet av Manuel de la Mata

Genetiker

Genetik och bröstcancer

Genetik och bröstcancer

Bröstcancer, uppstår när celler i brösten börjar föröka sig okontrollerat, vilket resulterar i bildandet av tumörer. Om de lämnas obehandlade kan cancercellerna spridas i hela kroppen och bli dödliga. Denna typ av cancer är ett globalt hälsoproblem som påverkar...

Läs mer
Lungcancer och genetik

Lungcancer och genetik

Vad är lungcancer? Lungcancer består av okontrollerad multiplikation av maligna celler i lungepitelet. Det börjar vanligtvis i dessa organ och kan sprida sig till olika delar av andningsorganen, till och med nå lymfkörtlarna eller andra organ, som...

Läs mer
Vad är ett genetiskt test?

Vad är ett genetiskt test?

I dagens tid av vetenskap och teknik har genetik revolutionerat vår förståelse av ärftlighet och människokroppens funktion. Genetiska tester, även kända som DNA-tester, är en av de mest framträdande innovationerna inom detta område. Dessa tester har fått...

Läs mer
Vad är exponeringen och vilken påverkan har den på hälsan?

Vad är exponeringen och vilken påverkan har den på hälsan?

Hälsa är ett komplext begrepp där det är tydligt att flera faktorer av olika slag påverkar. Vissa av dem är relativt lätta att modifiera; hos andra är vår förmåga att påverka minimal eller noll; och andra är praktiskt taget statiska. Som vi har berättat för dig på...

Läs mer
Gauchers sjukdom och genetik

Gauchers sjukdom och genetik

Vad är Gauchers sjukdom? Gauchers sjukdom är en sällsynt autosomal recessiv (två kopior av en muterad gen måste finnas för att sjukdomen ska utvecklas) genetisk störning, som beror på ett underskott av ett lysosomalt enzym som kallas glukocerebrosidas, vilket orsakar lagring av...

Läs mer
Genetikens inverkan på celiaki

Genetikens inverkan på celiaki

Vad är celiaki? Celiaki är en kronisk autoimmun sjukdom som påverkar matsmältningssystemet. Det kännetecknas av en intolerans mot gluten, ett protein som finns i vete, korn, råg och korsningar av dessa spannmål. När en person med celiaki konsumerar...

Läs mer
25 april: Världs DNA-dagen

25 april: Världs DNA-dagen

25 april: Världs-DNA-dagen Upptäckten av DNA är en av de viktigaste milstolparna i vetenskapens historia och är fortfarande grunden för många medicinska upptäckter och framsteg. Den 25 april är dagen då två huvudpassager inom genetik och av...

Läs mer
  0
  Varukorg
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong