Ancestry DNA-testning

Det mest omfattande DNA-ursprungstestet på marknaden

An-

Hälso

Kostrådgivning

Pharma

Sport

Hud

Personlighet

All in One

mikroorganismer

PROMOTION!

 Allt i ett + CROSSDNA gratis

Promo hudvård

299

269

Vår anorrapport visar var våra förfäder kommer ifrån. Vi går djupare än något annat test i världen.

Upptäck dina förfäder med ett Ancestrys DNA-test!

förfäder produktlåda

Upptäck ditt ursprung med 24Genetics Ancestrys DNA-test

Vi jämför din genetik med vår omfattande DNA-databas, med genetiska markörer från en mängd platser, etniciteter och kulturer runt om i världen. Tack vare genetiken som ärvts från dina förfäder kan vi spåra migrationerna av din moders härstamning eller bestämma de geografiska områden, etniciteter och till och med förfäderskulturer från vilka du kommer. 24Genetics går mycket djupare än något annat test i världen. Om du är osäker, se nedan för ett exempel på vår rapport.

Människan, liksom andra arter, utvecklas ständigt. Sedan gryningen av Homo sapiens i Afrika, för mer än 200,000 24 år sedan, har vår art koloniserat olika hörn av planeten, anpassat och förfinat sitt DNA efter de specifika förhållandena i varje region och era. Tack vare denna anpassning åtnjuter mänskligheten en stor genetisk mångfald som vi, med XNUMXGenetics algoritmer, kan dechiffrera, vilket ger ett stort fönster av kunskap om var och en av oss rötter.

Sektioner som ingår i anor DNA-test

Testa genético de ancestría geografica

Geografiska anor

I det här avsnittet kan du upptäcka dina förfäders ursprung i det aktuella geografiska sammanhanget. Vi analyserar dina anor under en genomsnittlig tidsram för cirka 800 år sedan, exklusive de senaste 250 åren. Vår algoritm kännetecknas av dess noggrannhet och det stora antalet regioner den täcker på alla kontinenter.

Test av ADN av ancestros. Informe de ancestría histórica.

Historiska anor

Vårt historiska anortest låter dig spåra dina förfäders ursprung genom åtta perioder, från förhistorisk tid och framåt. Den sofistikerade algoritmen matchar din genetiska profil mot vår databas med arkeologiska lämningar, noggrant sekvenserade och daterade genom kol-14-tester. Rapporten belyser de tre förfädernas kulturer som är närmast relaterade till din genetik.

Test av ADN av ancestros. Informe de ancestría étnica.

Etniska anor

Utforskningen av din etniska härkomst fördjupar dig i ditt genetiska arv och jämför ditt DNA med vår databas över globala etniska profiler. Varje segment av ditt DNA är kopplat till specifika populationer, vilket avslöjar genetiska och kulturella kopplingar. Denna analys kombinerar genetiska, antropologiska och sociala perspektiv, och erbjuder en heltäckande bild av dina rötter.

Test av ADN av ancestros. Informe de haplogrupo maternal.

Moderns anor

Genom att analysera dina mitokondriella haplogrupper reder vi upp din moderlinje. Mitokondrie-DNA ärvs uteslutande genom moderns härstamning. Genom distinkta mutationer spårar vi en linje som förbinder alla "dina mödrar" tillbaka till "Mitokondriella Eva", den gemensamma moderns förfadern till alla människor, som levde för cirka 200,000 XNUMX år sedan i Afrika.

Ancestría paterna

Faderns anor

(Endast män). Den faderliga härkomsten, kodad på Y-kromosomen, överförs från fäder till söner, vilket avslöjar manligt arv. Dessa genetik visar oss faderliga haplogrupper härledda från unika mutationer som förevigas generation efter generation. Våra algoritmer spårar exakt linjen för våra "fäder" tillbaka till gryningen av våra förfäder i Afrika.

Test av ADN av ancestros. Informera om ADN neandertal.

Neandertal-DNA

Under flera årtusenden (mellan 40,000 30,000 och 2010 XNUMX år sedan) samexisterade neandertalare och människor i Europa och Asien och delade genetiskt material. Efter att ha kartlagt neandertalgenomet XNUMX förstod vi detta genetiska förhållande. Med vårt test kan du upptäcka hur mycket neandertal-DNA du bär på och utforska förfädernas anknytning till dessa forntida invånare.

Enkelt att göra. Få ett kit med enkla instruktioner och en förklarande video.
Lägg lite saliv i röret du får och skicka tillbaka det till oss.
Om några veckor skickar vi din rapport till dig.

obehandlad

Har du redan beställt ett test från ett annat företag?

Om du redan har tagit ett genetiskt ursprungstest med ett annat företag kan vi använda dina rådata för att skapa din 24Genetics Ancestry-rapport, som avslöjar vilka länder och regioner dina förfäder är släkt med, något som andra företag inte kan göra. Köp det bara i vår butik så får du snart din personliga rapport.

Andra tester i vår katalog

Vanliga frågor

VILKA STEG SKA JAG FÖLJA FÖR ATT GÖRA DITT DNA-TEST?

Vårt ancestry DNA-kit innehåller ett dokument med instruktionerna, men vi har också gjort en video som beskriver de steg du bör följa. Klicka här Det är väldigt enkelt, när du har gjort det, skicka tillbaka salivprovet till oss, så extraherar vi din DNA-information i vårt laboratorium. Sedan kommer vi att tillämpa algoritmen som utvecklats och permanent uppdateras av oss, och vi kommer att få din 24Genetics-rapport. Du kommer att få den via e-post inom 3 till 6 veckor efter att du registrerat din provkod på vår webbplats.

KAN JAG ÅTKOMST DETTA ANTESTEST I MITT LAND?

24Genetics är ett europeiskt företag som verkar över hela världen. Vi kan skicka våra härkomsttestsatser till alla länder i världen där du bor. Vi har flera logistikcenter runt om i världen, så för att vara så snabba och effektiva som möjligt skickar vi vårt kit till dig från den som ligger närmast din bostadsort. Fraktkostnaden är alltid gratis till alla länder. Samling ingår också i priset i många länder (USA, Frankrike, Spanien...). Om hämtning inte ingår i ditt land kan du skicka tillbaka kitet till oss via e-post, eller om du föredrar att vi hämtar det åt dig kan du hyra oss mot en extra kostnad. Allt i ett-paketet inkluderar alltid leverans och hämtning med expressbud över hela världen.

ÄR ALLA ANESTRY DNA-TESTER SAMMA?

Vissa härkomsttester från andra företag är väldigt grundläggande och ger dig väldigt lite information. Vårt test är baserat på den senaste analysen och vi analyserar mer än 700,000 24 genetiska markörer. I 175Genetics anorrapport har vi 1,500 länder och mer än XNUMX XNUMX regioner över hela världen, mer än dubbelt så många som det bästa härkomst-DNA-testet i USA.

VARFÖR DETTA ANTESTEST OCH INTE ETT ANNAT?

Helt enkelt för att vi kan gå dit andra inte kan. Vi kan identifiera tusentals regioner i ditt DNA, där andra säger till dig "du är från södra Europa", vi berättar vilka länder och i vilka regioner inom dessa länder, och till och med vilka provinser. Men detta är inte den enda anledningen om du vill veta dem alla, klicka här.

KAN NÅGON GÖRA DETTA ANTI-DNA-TEST?

Det stämmer, vem som helst, utan någon gräns, kan ta ett 24Genetics-test. För spädbarn eller äldre personer har vi ett speciellt kit som underlättar insamlingen av salivprovet i dessa fall, ange bara detta i kommentarerna till din beställning så skickar vi det till dig.

FÅR JAG INFORMATION OM MIN HÄRFÖR FRÅN MIN FARS ELLER MIN MAMMAs sida?

Både. Det genealogiska testet visar dig information om både din faderns och moders härkomst, eftersom vi använder autosomalt DNA.

HUR MÅNGA GEOGRAFISKA REGIONER KOMMER JAG KUNNA SE I MIN RAPPORT?

24Genetics kan se mer än 1,500 XNUMX regioner över hela världen, mer än dubbelt så många som de flesta andra tester på marknaden.

KAN DU BERÄTTA FÖR MIG REGIONEN I RAPPORTEN 24 GENETICS ANESTRY?

24Genetics härkomsttest expanderar och förbättras varje dag. Den geografiska listan växer nästan varje månad, men vi listar för närvarande 175 länder och mer än 1,500 XNUMX regioner.

Dessa är länderna och regionerna efter geografiskt område för vårt DNA-test av härkomst:

AFRIKA – 49 länder och över 200 regioner.
AMERIKA – 32 länder och över 100 regioner.
ASIEN – 43 länder och över 500 regioner.
EUROPA OCH RYSSLAND – 40 länder och mer än 550 regioner.
OCEANIEN – 11 länder och mer än 25 regioner.

EXAKT VAD KOMMER JAG FÅ NÄR JAG GÖR DETTA ETNISKA TEST?

Vi skickar dig en omfattande och personlig rapport till den e-postadress du registrerade ditt kit med. Dessutom, när du vill kan du begära din rådatafil, så skickar vi den till dig via e-post. Kom ihåg att rådatafilen är en elektronisk fil som innehåller din genetiska karta. På vår hemsida kan du ladda ner exempel på alla våra rapporter på flera språk.

HUR FUNGERAR 24GENETICS ANESTRY TEST?

Vi hittar märken i ditt DNA som har bevarats genom århundradena. Dessa märken, som kallas mutationer, har mycket information lagrad i sig. Samtidigt är dessa mutationer endemiska i vissa delar av världen, så analysen av båda informationsbitarna gör att vi kan spåra tusentals regioner över hela planeten för att på djupet veta var du hör hemma.

VILKEN INFORMATION KAN JAG FÅ OM MINA FÖRFADDER GENOM ANESTRY DNA-TESTET?

Du kommer att känna till de platser som dina genetiska förfäder har passerat, inklusive procentsatser för var och en av regionerna, så att du vet var du kommer ifrån, med vikten av varje område.

VILKA ÄR BEGRÄNSNINGARNA FÖR DETTA ANTESTEST?

Genetisk härkomst är ingen exakt vetenskap. Våra algoritmer är baserade på statistiska populationsgenetiska beräkningar som ständigt utvecklas. Vår Deep Ancestry-algoritm är bättre idag än för ett år sedan, och den kommer att bli ännu bättre nästa år, vi kommer att kunna se fler regioner och våra artificiella intelligenssystem kommer att ha avancerat ytterligare. I praktiken kommer vår förutsägelse i termer av kontinenter att förändras lite eller inte alls. Förutsägelsen på landsnivå kommer att kunna förändras mer, och när vi går ner i detaljnivån till regioner och provinser kommer vår noggrannhet att bli högre och vi kommer att kunna identifiera fler olika regioner.

ÄR DETTA GENETISKA TEST ANVÄNDBART FÖR ATT BEVISA ELLER LAGLIGT FÅ NATIONALITET?

Nej, härkomstmetoder är inte deterministiska, utan probabilistiska, och fungerar inte i något fall som ett juridiskt dokument för att erhålla ett lands nationalitet.

VILKA ÅR GÅR MINA ANTALTESTRESULTAT TILLBAKA?

Vårt anortest går tillbaka i genomsnitt 25-30 generationer (700-900 år). De senaste 300 åren är irrelevanta för vår algoritm, så den kommer inte att visa var vår familj har bott under de föregående 8 generationerna eller så. Däremot kan förfädersspår från upp till 2,000 70 år sedan (ca XNUMX generationer sedan) ses i vissa fall.

TAD OM MIN RAPPORT INTE VISAR DE REGIONER DÄR JAG VET ATT JAG HAR FÖRFÄDER, T.ex. MINA FAR-FOR-FOR-FOR- ELLER FAR-FAR-FAR-FOR-FÖRäldrar?

Ancestry genetisk testning är baserad på mutationer som sätter sig i familjer över hundratals år, så vår algoritm tar inte hänsyn till data från ungefär de senaste 250 åren (8 generationer). Eftersom 24Genetics härkomsttest går tillbaka 25 till 30 generationer, förväntas det att regionerna där våra mor- och farföräldrar har bott inte är inkluderade. Du måste ta hänsyn till att tidigare generationer kan ha migrerat och bosatt sig för bara några generationer sedan, men de bär på mutationer i sitt DNA från en annan region, och det är dessa du ärver.

MINA RESULTAT stämmer INTE MED MINA FÖRÄLDRAR, MINA FÖRÄLDRAR ELLER ENS SYSKON.

I våra anoranalyser studerar vi autosomala markörer, vilket innebär att de ger oss en gemensam sammanfattande information om faderns och moderns släktled, utan möjlighet att så skilja de två. Dessutom ärvs vissa anormarkörer inte från föräldrar till avkommor. Arv är inte exakt 50 % av all genetisk information från fadern och modern. Det finns två huvudfaktorer som kan leda till skillnader, även mellan syskon till pappa och mamma:

– För det första, av de 46 kromosomerna vi ärver, tillhör 23 varje släktlinje, dvs vi ärver inte all genetisk information från varje förälder. Därför är det möjligt att kombinationen av kromosomer du ärver från din far och mor inte helt representerar hela anor till dina förfäder.

– Dessutom sker i varje generation ett utbyte av fragment mellan kromosomerna. Detta är känt som genetisk rekombination. Det är en slumpmässig process och även om det finns vissa regioner i genomet där denna process kan vara vanligare, är det nästan omöjligt att uppskatta vilka fragment som kommer att rekombinera i varje generation och vilka fragment som kommer att ärvas till avkomman. Detta förklarar varför de nedärvda fragmenten varierar mellan släktingar, även mellan syskon till far och mor och följaktligen varierar även den genetiska informationen och härkomstsignalerna. 

ERBJUDER DU "FAMILY MATCHING" FÖR ATT SÖKA EFTER SLÄKT GENOM MITT DNA?

För närvarande erbjuder vi inte denna tjänst. Men för att hitta släktingar genom ditt DNA kan du begära din rådatafil, som innehåller din genetiska information för användning i andra plattformar som inkluderar denna tjänst. Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar integritets- och databehandlingspolicyerna och rättigheterna för dessa plattformar för att säkerställa hur de hanterar din genetiska information.

BEAKTAS ETNISK INFORMATION NÄR DU ERHÅMMAR DATA OM MIN HÄRFÖR?

24Genetics anorrapport är geografiskt. Ibland kan DNA visa vissa etniciteter som vi kan associera med vissa geografiska regioner.

KAN JAG ANVÄNDA DETTA ANTESTEST FÖR ATT TA UT VILKA MINA FÖRÄLDRAR ÄR?

Nej, det här är inget faderskapstest – det är ett anortest, med vilket du kan se i vilka geografiska områden dina förfäder var bosatta.

24g affärspartners logotyp

Vill du erbjuda anor-DNA-testning till dina kunder?

Om du vill marknadsföra 24Genetics-tester, eller till och med ha ditt eget märke av genetiska tester, har vi den perfekta lösningen för dig. Besök vår partnerwebbplats och hitta din formel.

  0
  Varukorg
  din vagn är tom
   Kalkylera Frakt
   Applicera kupong